Băsescu iese la ATAC: Tonel Pop, infiltratul interlopilor în cazul Caracal! Ce acuzații îi aduce lui Alexandru Cumpănașu

in ExtraNews de

Traian Băsescu spune că avocatul Tonel Pop este omul infiltrat de interlopii din Caracal în anchetă! Fostul președinte continuă cearta și cu Alexandru Cumpănașu și îi apără pe anchetatorii din cazul crimelor din Caracal! Traian Băsescu spune că atât Alexandru Cumpănașu, cât și avocatul Tonel Pop împrăștie suspiciuni despre anchetatori.

Traian Băsescu spune că avocatul Tone Pop este infiltratul interlopilor din caracal în anchetă
„Este o anchetă care va da dimensiunea profesională a două notabilităţi şi a echipelor lor: Felix Bănilă, procurorul şef al DIICOT, şi investigatorul Radu Gavriş, poliţistul care are zero, repet, zero eşecuri în investigarea omorurilor din Bucureşti. În opinia mea, acest tandem elimină orice bănuială de incorectitudine sau lipsă de profesionalism a investigaţiei”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Traian Băsescu îl acuză cu subiect și predicat pe avocatul Tonel Pop că este omul infiltrat în anchetă al interlopilor din Caracal! „Şi atunci, mă întreb ce justifică atitudinea de neîncredere în anchetatori transmisă sistematic populaţiei de dubiosul avocat Tonel Pop, care, având un istoric în relaţia cu interlopii din Caracal, a reuşit să se infiltreze în anchetă.

Băsescu spune că Tonel Pop îi dă raportul interlopului ”Codiță”
Oare ce-l mână pe Tonel să afirme că anchetatorii plantează probe? Ce resorturi îl fac pe avocat să se comporte ca un impostor, publicând poze îmbrăcat în combinezonul anchetatorilor poliţiei? Impostorul nu are niciun fel de ruşine şi încearcă să lase impresia că el ştie cum trebuie condusă ancheta, în timp ce anchetatorii ori «plantează» probe, ori sunt nepricepuţi, ori vor să muşamalizeze adevărul, motiv pentru care nu ezită să-i atace pe anchetatorii profesionişti.

Mai mult, Tonel este atât de convins de importanţa lui în anchetă şi pe acest pământ încât orice televiziune care ridică vreun semn de întrebare asupra sa şi a spuselor sale devine o televiziune care nu-l merită. Până la urmă, dubiosul avocat, cu sau fără fotografie în combinezon de investigator al poliţiei, a obţinut reprezentarea familiei Luizei, ceea ce îi permite probabil să afle detalii de mare interes pentru interlopul «Codiţă»”, consideră fostul șef al statului.

A doua persoană pe care o atacă Băsescu este Alxandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, despre care spune că are ieșiri publice în care pune la îndoială autoritățile doar pentru a se menține în atenția publicului.

„Un alt campion al împrăştierii suspiciunii asupra anchetatorilor este Alexandru Cumpănaşu, care, de la bun început, şi-a asumat postura de haiduc, ameninţând că-şi va pune la cingătoare scalpurile tuturor şefilor şi şefuleţilor din stat, din calitatea sa de „unchi” al Alexandrei. Cu siguranţă, „unchiul” Cumpănaşu o să ne povestească de câte ori a văzut-o pe Alexandra în viaţa lui şi cum a legănat-o pe Alexandra când era mică.

Desigur, pentru a fi convingător în semănarea neîncrederii, „unchiul” neagă în spaţiul public rezultatul analizelor ADN făcute la IML şi cere contraexpertiză ADN în străinătate. Mai mult, în ultima sa ieşire publică, Cumpănaşu se arată nemulţumit că anchetatorii nu-l ţin la curent cu mersul anchetei, ca şi cum pentru EL anchetatorii ar putea încălca legea sau ca şi cum EL ar fi şi „unchiul şef” al lui Felix Bănilă şi al lui Radu Gavriş.

Şi EL, Cumpănaşu, atinge culmea ridicolului reproşând că în weekend cercetările vor fi sistate, când, în realitate, investigatorii se află în casa lui Dincă. Cumpănaşu, ca şi Tonel, crede că el conduce ancheta, drept pentru care se arată supărat că deşi a dat anchetatorilor o listă de apropiaţi ai lui Dincă, aceştia nu au fost încă interogați şi de ce nu arestaţi pentru că i-a nominalizat EL”, a scris Traian Băsescu.