Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Bani mai mulți pentru medicii care fac gărzi suplimentar

in ExtraNews de

Toate orele de gardă ale medicilor – neincluse în norma de bază – vor fi plătite suplimentar, datorită unui amendament susținut de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru și care a trecut de Camera Deputaților. O ordonanță de modificare a legii salarizării prevedea că medicii ar putea fi obligaţi să facă 48 de ore de gardă pe săptămână, în loc de 35, iar plata să se facă în funcţie de salariul actual, şi nu de cel ce ar urma să fie majorat.

”Am reușit. E o veste bună pentru medici. Toate orele de gardă ale medicilor (neincluse în norma de bază ) vor fi plătite suplimentar. Tocmai am reușit rezolvarea favorabilă pentru toți medicii din România.

Amendamentul pe care l-am susținut a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților. (dezională). De acum doar ,,gărzile efectuate de medici pentru completarea normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, stabilite prin regulamente specifice, reprezintă gărzi obligatorii.”, a scris deputatul PSD Tudor Ciuhodaru pe Facebook, marți după adoptarea amendamentului în Camera Deputaților.

630 de medici au semnat o petiție prin care se cere ca medicii să nu fie obligaţi să facă 48 de ore de gardă pe săptămână.

Petiția poate fi semnată aici

Sursa: jurnalistii.ro


Ultimile din

Mergi la SUS