Avion revoluţionar construit în secret de americani se pregăteşte de testele de zbor. Va putea atinge o altitudine de 20 de kilometri şi o viteză de până la 820 de kilometri pe oră.

in Curiozitati/Extern de

Avionul comercial Celera 500L, dezvoltat în secret în Statele Unite, se pregăteşte de testele de zbor, scrie revista The Drive.

Celera 500L, un avion în formă de glonţ construit în secret de zece ani încoace, urmează să fie testat în zbor. Potrivit unui pilot NASA, avionul a trecut deja testele de rulaj la mare viteză pe aeroportul din Victorville, în sudul Californiei.

Detaliile tehnice ale Celera 500L, dezvoltat de Otto Aviation Group, sunt în mare parte necunoscute, dar, potrivit The Drive, acest avion va putea atinge o altitudine de 20 de kilometri şi o viteză de până la 820 de kilometri pe oră. De asemenea, va putea decola şi ateriza pe orice tip de aeroport. Conform site-ului Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA), Celera 500L este un monomotor. Mai exact, ar fi echipat cu un motor RED A03 V12 produs de Raikhlin Aircraft Engine Developments.

FAA a emis documentul de navigabilitate pentru acest avion pe 15 februarie anul acesta. Celera 500 L este descris ca fiind de zece ori mai eficient decât cel mai performant avion comercial din prezent.