Augustin Zegrean anunță sfârșitul lui Liviu Dragnea. Judecătorii CCR îl vor trimite după gratii

in ExtraNews de

Fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean consideră că problema completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) nu se poate constitui într-un conflict juridic de natură constituțională.

„Am spus de la început că nu e un conflict juridic de natură constituțională, sesizarea e informă, a fost făcută de un om care nu are calitatea să o facă. Aceste sesizări pot fi făcute de președintele Camerei Deputaților, al Senatului sau președintele Românei. Domnul Iordache nu avea calitatea să o facă, eu cred că mâine se respinge fără cercetare această sesizare, că așa puteam să o fac și eu. Nu vreau să accept că se va admite, că nu e niciun fel de motiv de admitere aici. Nu sunt judecători care să fi făcut o școală specială, care să fi făcut o școală de corupție. După cum se vorbește și după ce se dorește, o decizie favorabilă ar face ca toate deciziile care au fost anunțate de completele de câțiva ani încoace să fie anulate, e vorba de decizii care privesc înalții demnitari, la completele de la Înalta Curte nu ajung oameni de rând, ar fi un cadou făcut de CCR unor politicieni actuali, politiceni care au comis fapte de corupție, care au fost judecați și-au ispășit pedeapsa, nu cred că CCR va face asta de data astaNu sunt judecători care să fi făcut o școală specială, care să fi făcut o școală de corupție. După cum se vorbește și după ce se dorește, o decizie favorabilă ar face ca toate deciziile care au fost anunțate de completele de câțiva ani încoace să fie anulate, e vorba de decizii care privesc înalții demnitari, la completele de la Înalta Curte nu ajung oameni de rând, ar fi un cadou făcut de CCR unor politicieni actuali, politiceni care au comis fapte de corupție, care au fost judecați și-au ispășit pedeapsa, nu cred că CCR va face asta de data asta”, a declarat Augustin Zegrean, conform Realitatea TV.

Judecătorii CCR au amânat decizia privind această cauză. Judecătorii CCR au spus că au nevoie de mai mult timp pentru a analiza cererea lui Florin Iordache. Liviu Dragnea a acuzat Înalta Curte că a încălcat legea atunci când a constituit completurile de 3, pentru că nu erau specializate pe infracțiuni de corupție.Judecătorii CCR au amânat decizia privind această cauză. Judecătorii CCR au spus că au nevoie de mai mult timp pentru a analiza cererea lui Florin Iordache. Liviu Dragnea a acuzat Înalta Curte că a încălcat legea atunci când a constituit completurile de 3, pentru că nu erau specializate pe infracțiuni de corupție.