Au aparut cutiile speciale in care mamele isi pot lasa copiii nedoriti

in Curiozitati de

Au aparut cutiile speciale in care mamele isi pot lasa copiii nedoriti

Este vorba despre „Safe Haven Baby Boxes”, fiind niste dispozitive care permit predarea in anonimat a nou-nascutilor, pentru a se preveni pruncuciderea.

Sunt prevazute cu un sistem care regleaza temperatura, iar imediat cum copilul este lasat, dispozitivul culiseaza in interior, iar o alarma anunta serviciile de urgenta.

Acest sistem pare ca functioneaza bine, insa oamenii sunt stupefiati pentru ca s-a ajuns in acest punct.

Lipsa educatiei sexuale este considerata de multi principalul motiv al existentei sarcinilor nedorite care se transforma in avorturi sau chiar in abandonuri ale copiilor.

De aceea, pentru a se evita acest lucru, dar si pentru a salva viata bebelusilor, autoritatile din Statele Unite ale Americii au demarat aceasta initiativa care a impartit opinia publica in tabere adverse.

Au aparut cutiile speciale in care mamele isi pot lasa copiii nedoriti | Demamici.ro

Multi cred ca este o masura necesara pentru a reduce cazurile de pruncucidere, dar si o metodă de a creste gradul de constientizare, in timp ce altii sunt surprinsi.

Monica Kelsey, fondatoarea ONG-ului care a demarat proiectul, a fost abandonata cand era mica. Acesta este motivul pentru care este sigura ca aceasta campanie ar putea avea o contributie majora in rezolvarea problemei.

Au aparut cutiile speciale in care mamele isi pot lasa copiii nedoriti | Demamici.ro

„Este tulburător să te gândeşti la o mamă care-şi abandonează copilul. Oamenii au tot felul de reacţii viscerale la vederea unei astfel de fapte, dar este o realitate nefericită, iar noi nu încercam decât să avem grijă de copii”, a spus aceasta.

Rick Snyder, guvernatorul statului Michigan, nu este totusi de acord cu această initiativa: „Să li se permită părinţilor să renunţe la bebeluşul lor doar prin depunerea într-o anumită cutie, în loc să fie predat unui poliţist, pompier sau unui angajat al unui spital, este de neconceput”.