Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Atenţie! Abonamente sau cartele de telefonie mobilă pot fi şi fără roaming!

in Diverse/ExtraNews de

   Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în ComunicațiiANCOM, a anunţat că operatorii de telefonie mobilă pot comercializa abonamente sau cartele preplătite fără acces la servicii în roaming, ale căror resurse (minute/SMS-uri/MB/GB) pot fi utilizate doar pe teritoriul României.

   Astfel, utilizatorii trebuie să fie atenţi ca, în cazul în care doresc acces la servicii în roaming, să aibă activat un plan tarifar cu roaming inclus. Operatorii mobili pot să ofere planuri tarifare (abonamente ori cartele preplătite) fără acces la servicii în roaming. Aceste planuri tarifare se adresează utilizatorilor care nu doresc să utilizeze serviciile de telefonie mobilă și atunci când călătoresc în afara României, preferând să beneficieze de resurse naționale la prețuri avantajoase.

   Utilizatorii de planuri tarifare fără roaming care doresc acces la acest serviciu pot să își schimbe planul tarifar cu unul cu roaming inclus sau să își achiziționeze un plan tarifar suplimentar, cu roaming inclus. Schimbarea planului tarifar sau a altor clauze se poate efectua conform prevederilor din contract sau pe baza negocierii directe cu furnizorul. Trecerea de la un plan tarifar fără roaming la unul cu roaming presupune, de regulă, creșterea prețului, dar și a resurselor incluse, astfel că poate conduce la începerea unei noi perioade minime contractuale. ANCOm mai anunţă că toate planurile tarifare cu serviciul de roaming activat beneficiază de „roam like at home” în UE/SEE. Totodată, utilizatorii finali pot alege din oferta operatorului o modalitate alternativă de tarifare a serviciului de roaming, în locul „roam like at home”. (foto: ANCOM)Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS