ATAC DUR la Alex Cumpănașu, unchiul Alexandrei. ”A luat o căruță de granturi de la instituțiile pe care acum le blamează alimentând diverse teorii ale conspirației”

in Politic de

Politologul Alina Mungiu-Pippidi a comentat, pentru ”Libertatea”, lucrurile care au fost scoase la iveală de către tragedia de la Caracal și care ar putea fi consecințele.

Alina Mungiu Pippidi spune că ”Evident că eșecul cel mai mare a fost incapacitatea intervenției la timp, dar la acest eșec au contribuit mai multe guverne și a avut mai mulți actori: Poliția, STS-ul, instituțiile participante la sistemul 112”. Dar atrage atenția că e un teren fertil pentru profitori și, printre alții, s-a referit și la intervențiile publice din aceste zile ale lui Alexandru Cumpănașu.

”Domnul Cumpănașu conduce un ONG (Asociația pentru Implementarea Democrației – n.red.) care era de partea unor instituții de forță ale statului. Acum lansează ipoteza că poliția și DIICOT sunt parte a unui complot”, a spus Alina Mungiu-Pippidi, care a evocat și ”o căruță de granturi de care ONG-ul său a beneficiat de la instituțiile pe care acum le blamează alimentând diverse teorii ale conspirației”.

Sursa: libertatea.ro