Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

”Asta e. Ce să facem? Să dăm o lege să nu mai bată vântul?” Nu contra furtunilor trebuie să dați legi, tovarășe Tudose, ci contra furturilor voastre!

in Politic de

Dacă te uiți în gura lui, nu există politician în România care să nu se jure că și-ar da și viața pentru poporul și țărișoara lui. Și cu câtă dragoste îi îmbrățișează politicienii, pe votanți, la alegeri, cum îi mai bat pe umeri și cum își oferă costumul Armani la toți amărăștenii, să-l ude cu lacrimile lor de necaz. Dar, la o adică, într-o situație dificilă, toți acești politicieni dovedesc nu doar o indolență totală, ci și un cinism cras față de românii de rând. De la Iliescu, care-și sfătuia ciracii să-i lase golani ”să fiarbă în suc propriu”, înainte să cheme tot el minerii și să ne dea bulionul, până la Tăriceanu care de supărare că i se noroiseră puțin, pe bombeu, pantofii de firmă, se răstea la sinistrați ”Și ce vreți, bă, să vă fac hotel?”, am putea alcătui o istorie întreagă a mârlăniei ajunse în fruntea țării, a bătăii de jos, scârbei și disprețului manifestate de politicieni față de oamenii de rând.

Iar premierul Terente a ținut să ne demonstreze că nu doar ifosele de țopârlan și moaca de klingonian îl recomandă ca pe un personaj desprins din planșele lui Lombroso, ci și mentalitatea de vechil ajuns. După ce ieri, vestul țării a fost măturat de o adevărată tornadă, care a lăsat în urmă morți, răniți și pagube imense, tot ceea ce Tudose a avut de spus, cu tonul lui de arțag, de bețivan prins pe când încerca să fugă din cârciumă fără să-și plătească șnapsul, a fost: ”Asta e. Ce să facem? Să dăm o lege să nu mai bată vântul?” Nu, mitocane, nimeni nu vrea să dați o lege contra vântului, deși, la cât ați micționat astă iarnă pe voi înșivă, am putea spune că ordonanța 13 tot contra vântului se cheamă c-a fost.

Citeste articolul integral pe reportervirtual.ro

Ultimile din

Mergi la SUS