Press "Enter" to skip to content

Aproape incredibil! RESPECT FERMIERULUI ROMÂN! MIRACOLUL care A SALVAT PRODUCȚIA!

NOAPTEA CEA MAI LUNGĂ LA DOMENIUL COROANEI SEGARCEA! Miracolele le fac oamenii! În noaptea care se anunța cu temperaturi de coșmar care ar fi distrus producția de struguri de pe 300 ha, la Segarcea ordinul a sunat răspicat, ca pe front: temperatura aerului nu trebuie să coboare sub minus 0,1 – 0,2 grade Celsius! A fost noaptea în care s-a făcut istorie!

Meteorologii anunțau pentru noaptea de 21 aprilie spre 22 aprilie temperaturi de îngheț. Atunci a început coșmarul! Vița de vie  nobilă de pe 300 ha de la Domeniul Coroanei, din Dolj, era amenințată. Fermierul Mihai Anghel și-a coordonat angajații asemeni unui conducător de trupe într-o strategie miltară. Inamicul a fost natura! Redutabil, aproape imposibil de învins!  Lupta cu vitregiile naturii este una inegală pentru fermierul român. E greu să ieși învingător! Fermierul Mihai Anghel a reușit!

Povestea celei mai lungi nopți din podgoria Segarcea pare decupată dintr-un film. Este aproape incredibilă. 300 de oameni au fost împărțiți pe echipe, cu responsabilități clare. La lumina farurilor de tractoare, prin fumigaţii, realizate cu ajutorul focurilor de resturi vegetale, angajații fermierului Mihai Anghel au stat cu ochii înroșiți de atâta fum lipiți de termometrele portabile. Tensiunea a fost maximă! Nu trebuiau să lase temperatura să coboare sub limita care ar fi făcut rău plantației, sub minus 0,1 – 0,2 grade Celsius. Focurile au fost aprinse şi întreţinute, în puncte şi unghiuri diferite, în așa fel încât să aibă o anumită intensitate, pentru a se crea masa necesară de fum. Pentru că nu e totuna cum aprinzi focurile.

Există o limită termică de la care începe vătămarea (0 grade Celsius) lăstarilor fertili de viţă de vie, care poartă inflorescenţe. Posibilităţile actuale de luptă împotriva temperaturilor scăzute, tardive de primăvară, sunt realmente limitate, reducându-se la „ventilarea aerului” în vecinătatea imediată a rândurilor de viţă de vie, spre a împiedica formarea inversiunilor termice în stratul de aer imediat. Până după miezul nopţii, staţiile meteo, dar şi termometrele portabile au arătat pe cadranele lor cifre optimiste. Odată stabilizat frontul atmosferic, mai trebuia aşteptat, totuşi, până la ora 6, când după apariţia soarelui, poate chiar concomitent, riscul ca roua să fie transformată în gheaţă, era maxim. S-a răzbit în cele din urmă, în faţa unui fenomen meteo devastator. Un accident climatic care a lovit teribil toate podgoriile consacrate din Oltenia (Drăgăşani, Corcova, Oprişor), fusese evitat, scrie Cuvântul Libertății.

Fermierul și oamenii lui au răzbit prin veghe și printr-o strategie uluitoare croită de Mihai Anghel. Toată noaptea de vineri spre sâmbătă, nu s-a pus geană pe geană pe Domeniul Coroanei. Fermierul și oamenii lui au așteptat zorii, să vadă dacă au învins în lupta cu coșmarul naturii. Și au ieșit învingători.

Mihai Anghel este proprietarul grupului Cerealcom și al Domeniului Coroanei Segarcea. A pornit o afacere de succes în agricultură de la două tractoare, în 1993. Este unul dintre fermierii români care militează pentru păstrarea identității noastre naționale.

În 2012, fermierul a atras atenţia că vânzarea pământului către străini este un pericol. Identitatea noastră este pusă în pericol de astfel de măsuri pompieristice luate de politicieni la indicaţia bruxelezilor. Parcă nimeni nu mai vrea să ţină cu ţara asta, să fie patriot şi să slujească interesul naţional, spune fermierul.

Fermierii francezi apelează la aceste metode ancestrale, aprinderea focurilor, pentru schimbarea temperaturii aerului. După pierderile suferite anul trecut, în Burgundia, când gerurile târzii au făcut ravagii, anul acesta fermierii francezi au procedat la Chablis, așa cum s-a întâmplat în noaptea cea mai lungă de la Segarcea. Să nu mai spună nimeni că francezii ne dau lecții nouă!

Surse: Cuvântul Libertății, Cotidianul

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO