Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Aprecierea”Coafura aceasta îmi amintește de pavianul cu mantie” referitoare la modul cum este aranjat părul noului prim-ministru, a făcut ca jurnalistul Cristian Tudor Popescu să fie citat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

in ExtraNews de

Miercuri seara, după nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcția de premier, Cristian Tudor Popescu, spunea la Digi 24:
„Încep să mă gândesc că Susănica Gâdea (n.r. Suzana Gâdea, o membră marcantă a regimului comunist ceaușist) sau Maria Bobu (n.r. soția lui Emil Bobu) erau niște lumini în guvernul lui Ceaușescu din anii 80. Cum a ajuns această doamnă? Nu pot să mă abțin, e incorect ce fac. Coafura aceasta îmi amintește de pavianul cu mantie (n.r. un babuin al cărui nume științific, tradus din limba greacă însemna „cap de câine”), e o specie pe cale de dispariție. Nu pot să nu mă gândesc, este exact modul cum e așezată podoaba capilară a pavianului cu mantie.”
Jurnalistul CTP împreună cu postul Digi 24, au fost citați la CNCD, pentru afirmațiile făcute miercuri, considerate jignitoare și discriminatorii.

CTP, prezent joi seara la Digi 24, încercând să se apere, a spus:

„Ce viteză de reacție impresionantă are CNCD, impresionantă, ce vigilență. Înțeleg că și CNA-ul are! Ăștia de la CNCD sunt plătiți de la buget, nu? Observația mea e de natură estetică, nu se leagă de natura fizică a doamnei, ci de estetic, așa cum sunt rujul, rimelul, parfumul. Eu nu m-am referit la figura dânsei, la mâini, la picioare, la niciun element fizic, ci la aranjamentul părului, care e o opțiune a doamnei. Am semnalat o similitudine. Aici poate să apară o problemă. Putem fi acuzați de o asociație pentru protecția animalelor pentru că m-am legat de aspectul fizic al maimuței, că ea nu și-a umflat părul cu foehn-ul. Am menționat un aspect fizic al maimuței, la doamna Dăncilă nu am menționat nimic despre aspectul fizic. Nu am comparat-o cu o maimuță. De aici și până la sesizarea CNCD e o cale pe care a parcurs-o în timp record. Nu am voie să mă ducă gândul, văzând părul cuiva? Mă gândesc la o altă formă din natură”.

Jurnalistul si scriitorul CTP i-a avertizat pe membrii CNCD că riscă să ajungă în instanță: „Asta e chiar grav, voi merge până la capăt, vom merge în justiție.”conform celor de la Știri pe surse.

(foto:digi24.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS