Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ANM: Atenționare cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și zăpadă spulberată, pentru mai multe județe din centrul țării și cod galben pentru alte cinci județe din țară

in ExtraNews de

Joi, la ora 17, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și zăpadă spulberată, pentru județul Tulcea și pentru mai multe județe din centrul țării , iar alte zone din estul țării sunt sub atenționare cod galben.
Atenționarea cod portocaliu intrată în vigoare joi, este pentru zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, unde vântul va fi deosebit de puternic și zăpada va fi troienita.

Vizat de codul portocaliu este și județul Tulcea.

Meteorologii ne atenționează că în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, viteza vântului la rafală va depăși 80…90 km/h, iar pe creste viteza va atinge chiar 100 – 120 km/h, zăpada fiind troienită.

În județul Tulcea, rafalele vântului vor avea 80…90 km/h, temporar va ninge, va fi viscol și va fi vizibilitate redusă.

O atenționare cod galben, valabilă până joi la ora 1:00, este valabilă pentru județele: Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila și Constanța, unde vor avea loc intensificări susținute ale vântului, iar zăpada va fi spulberată.

În Carpații Meridionali, Carpații de Curbură și în județul Tulcea, în a doua parte a nopții vor fi intensificări ale vântului cu viteze între 60 și 80 km/h la rafală și zăpada va fi spulberată.

 


Ultimile din

Mergi la SUS