Andrei, şeful de promoție de la Oxford, îl pune la punct pe „miruitul” Vosganian: „Nu mă intimidați!”

in ExtraNews de

Andrei Cătălin Ilie (22 de ani), studentul român de la Oxford atacat prosteşte de Varujan Vosganian, îi dă politicianului o replică fermă, dar elegantă.

Andrei a terminat anul trecut ca şef de promoţie Facultatea de Computer Science de la Oxford. El şi-a exprimat intenția de a se repatria pentru a pune umărul la reconstrucția țării sale. Criticile aduse actualei guvernări şi vederile sale politice (favorabile USR şi PLUS) au provocat reacția irațională a lui vicepreşedintelui ALDE.

Răspunsul lui Andrei Cătălin Ilie

„Nu ma MIRă faptul că un personaj precum Varujan Vosganian a lansat un atac gratuit, complet ilogic, asupra mea, probabil fiind obişnuit cu bula televiziunilor pe care dumnealui le frecventează, unde orice afirmație răsună şi devine lege a firii (https://www.facebook.com/varujan.vosganian.5/posts/1173019089529971).

Dragă domnule Vosganian, ideile «mai la stânga» nu înseamnă nici comunism, nici să «elogiezi servil şi necondiționat reîntoarcerea la vechile năravuri ale Securității şi Procuraturii». Afirmația dumneavoastră este calomnioasă şi lipsită de orice urmă de construcție logică. Înțeleg, totuşi, înclinația dumneavoastră spre a asocia mişcările de stânga cu practicile comuniste, având în vedere partidul «de stânga» alături de care dumneavoastră guvernați. Printre valorile autentice social-democrate la care m-am referit se află accesul gratuit la sănătate şi învățământ de calitate, egalitatea de şanse şi promovarea drepturilor omului, care şi-au adus contribuția la dezvoltarea modelului Nordic.

De asemenea, este paradoxal ca dumneavoastră, din postura de ales al poporului, să luați în râs afirmația mea, despre cum toți trebuie să mergem la vot, «să îndeplinim idealurile pentru care oamenii au murit la Revoluție».

Într-adevăr, domnule Vosganian, eu, alături de oameni cu aceleaşi principii, luptăm ca reîntoarcerea la vechile năravuri să nu se întâmple. Dumneavoastră şi coaliția din care faceți parte vă aflați de cealaltă parte a baricadei. Nu mă intimidați, din contră, mă ambiționați să mă întorc în România.

P. S. – Pentru cei care nu urmăresc personajul, domnul Vosganian este parlamentarul care s-a miruit şi a plâns în fața plenului Parlamentului pentru a nu-i fi ridicată imunitatea parlamentară, fiind vizat într-un dosar penal. De două ori colegii lui i-au luat apărarea, făcând scut în fața justiției în jurul său. Mai este cunoscut şi pentru afirmația «Nu ne putem salva pe rând, trebuie să ne salvăm toți odată!», adusă în cadrul dezbaterii pentru modificarea Codului de Procedură Penală. Într-o notă mai amuzantă, a devenit o senzație a internetului când a condamnat înclinația românilor spre autoconsum pentru faptul că statul sărăceşte, declarând: «Fiecare ou mâncat de la găina din curte văduveşte bugetul de 50 de bani».”