Anchetă epidemiologică la Spitalul de Arşi din Bucureşti, după ce un pacient care a fost de două ori operat a fost confirmat cu coronavirus

in ExtraNews de

Un pacient care a ajuns la spitalul de arşi din Bucureşti de la Spitalul Judeţean Suceava, fiind operat de două ori, a fost confirmat cu coronavirus, motiv pentru care a fost declanşată o anchetă epidemiologică în unitatea medicală. 31 de persoane au intrat în contact cu pacientul, dintre care 28 de cadre medicale, acestea fiind izolate la domiciliu.

”Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti că, un pacient în vârstă de 43 de ani transferat în noaptea dintre  20 şi 21 martie 2020 de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, a fost depistat pozitiv la COVID 19. Pacientul, care nu a fost testat pentru COVID 19 la unitatea din Suceava, a fost suferit două intervenţii chirurgicale duminică, 22 martie 2020 şi luni, 23 martie 2020 in Spitalul de Arşi Bucureşti”, a transmis, iercuri, Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că, tot în 23 martie 2020,  conducerea unităţii medicale din Bucureşti a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecţie cu COVID 19 şi, în paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecţie a personalului medical şi pacienţilor înainte de cunoaşterea rezultatelor acestui test.

”În seara de 24 martie 2020 rezultatul testului a confirmat infectarea pacientului cu noul coronavirus. În acest context, s- a demarat ancheta epidemiologică de urgenţă. Au fost depistaţi 31 de contacti, 28 dintre aceştia fiind cadre medicale. Toate cadrele medicale se afla din această dimineaţă în izolare la domiciliu pentru 14 zile”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că cei 3 pacienţi identificaţi ca şi contacti indirecţi au fost izolaţ şi vor fi testaţi  pentru COVID 19.

În România au fost confirmate 906 cazuri de infectare cu coronavirus, fiind 13 decese.

Autor: News.ro


Loading...