Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ambasadorul Federației Ruse la București: România ar putea urma calea referendumului privind unirea cu Republica Moldova

in ExtraNews de

Rusia propune unirea Romaniei cu Moldova pe modelul alipirii Crimeii la Rusia! Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Valeri Kuzmin, a declarat, joi, la Suceava, ca Romania ar putea urma calea referendumului privind unirea cu Republica Moldova.

„In Romania, nu de putine ori am auzit care ar fi partea legala, sau cum ar trebui sa se uneasca Romania cu Republica Moldova: in baza dreptului istoric sau cu ajutorul referendumului. Avand in vedere ca aveti aceste detalii eu v-as propune sa mergeti pe ideea referendumului, tinand cont ca o astfel de situatie s-a intamplat in Crimeea”, a spus Kuzmin. El a aratat ca in Crimeea s-a organizat un referendum pentru alipirea la Federatia Rusa la care participarea a fost de peste 90 la suta si ca aceasta vointa a populatiei din aceasta regiune nu este recunoscuta in timp ce Kosovo, unde nu s-a organizat referendum, este recunoscut ca stat de foarte multe tari, mentionand ca mai mult de 22 de tari europene au votat pentru recunoasterea Kosovo, dar ca din acestea nu face parte si Romania. Valeri Kuzmin a spus ca a auzit discutata ideea unei eventuale unificari in mai multe grupuri, de ambele maluri ale Prutului. Kuzmin a fost ambasadorul Rusiei in Republica Moldova in perioada 2007-2012.

Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti afirma ca declaratii ale ambasadorului Valeri Kuzmin la o conferinta desfasurata la Suceava – pe tema unui referendum privind eventuala unire a Republicii Moldova cu Romania si a interventiei ruse in Georgia – care au starnit reactii din partea opiniei publice din Romania au fost gresit interpretate, posibil din cauza traducerii „nu tocmai precise” si a citarii selective, scrie bzi.ro

„Ambasada considera necesar de a expune cuvintele autentice rostite de diplomatul rus, deoarece gresita interpretare a acestora ar putea fi rezultatul unei traduceri nu tocmai precise in limba romana, precum si a citarii selective a unor fraze separate prin extragerea lor dintr-un context mai amplu”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei privind participarea ambasadorului la conferinta „Dezvoltarea relatiilor antreprenoriale cu Federatia Rusa“, desfasurata joi, la Suceava, potrivit News.ro.

Ultimile din

Mergi la SUS