Alte cincisprezece cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, izolate la domiciliu după ce au intrat în contact cu o femeie confirmată ulterior cu coronavirus

in ExtraNews de

Cincisprezece medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia au fost izolaţi la domiciliu, marţi, după ce au intrat în contact cu o femeie care ulterior a fost confirmată cu coronavirus. Femeia ar fi trecut înainte de a ajunge la spitalul din Slobozia şi prin spitalul din Ţăndărei relateaza news.ro

Surse medicale susţin că o femeie de 70 de ani s-a prezentat, duminică, la Spitalul Orăşenesc din Ţăndărei, iar apoi a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Aici, medici ar fi constatat că femeia are insuficienţă respiratorie, iar în momentul în care i-au făcut radiografie pulmonară au suspectat că bătrâna este infectată cu coronavirus.

Ca urmare, s-a luat decizia de a fi transferată la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti. Aici i-au fost recoltate probe, iar rezultatul venit marţi dimineaţă a confirmat faptul că aceasta este pozitivă pentru COVID-19.

În consecinţă, toate cadrele medicale care au intrat în contact cu femeia au fost trimise acasă, în autoizolare. În total este vorba despre 15 medici şi asistente, care vor rămâne în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Aceleaşi surse medicale susţin că femeia nu ar fi călătorit în străinătate şi nu ar fi intrat în ultima perioadă în contact cu persaone venite din străinătate. Bătrâna le-ar fi spus medicilor că ar fi intrat în legătură cu câteva rude venite din Anglia la Ţăndărei, însă cu câteva săptămâni înainte ca epidemia provocată de noul coronavirus să izbucnească în această ţară.

Până acum, în judeţul Ialomiţa au fost confirmate 8 cazuri de infecţie cu CODIV-19, iar o pacientă a fost declarată vindecată.