Alpinistul român Teofil Vlad a ajuns pe vârful Everest, la 8848 m

in ExtraNews de

Alpinistul român Teofil Vlad a atins pe 22 mai 2019, la ora 11 si 56 de minute, cel mai înalt punct de pe Pământ- vârful Everest din Munții Himalaya, ce culminează la altitudinea de 8848 m. Acum, temerarul român urmează coborârea, la fel de grea ca și urcarea pe munte. Vestea a fost dată de alpinistul Zsolt Torok, prieten cu Teofil Vlad, care a scris pe pagina sa de Facebook, următoarele:

,,Veste bună! Felicitari Teofil Vlad. Nepal -Everest Summit -Succes!!! Teo Vlad a ajuns pe Vârful Everest 8848m și înapoi în Tabăra 4 (C4 ). Este o mare bucurie să anunț aceasta știre. De acum, Teo ori de câte ori va reveni în Himalaya se va uita cu alți ochi la punctul acela, cel mai înalt, știind că, pe pământ, nu există un loc mai înalt decât cel pe care tocmai l-a atins. Acum urmează coborârea rapidă în C3, apoi coborârea in C2 . Coborârea în C1 este, deși lipsită de secțiuni abrupte, este foarte obositoare după vârf, apoi porțiunea veșnic riscantă, vestita Cădere de Ggeata Cumbu. După aceste secțiuni se poate sărbatori în Tabăra de Bază, la 5360m altitudine. Bravo, Teo, sunt mândru de tine!

În acelați timp, potrivit aimx.ro, ieri, 21 mai, alpinista Gina Bădescu, împreună cu Justin Ionescu, antrenor de alpinism și escaladă, au ajuns la 8516 metri, pe muntele Lhotse, din aceeași munți, Himalaya.