Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Alerta pe continent. O furtuna tropicala sa transformat in uragan si se indreapta spre Europa

in Extern de

Uraganul Ophelia este furtuna care s-a format cel mai recent in Atlantic, dar traseul acestuia este diferit de cel pe care l-au anticipat meteorologii.
 
Astfel, acesta si-a modificat directia si se indreapta acum spre Europa, mai exact spre coasta nord-vestica a Spaniei, in loc sa traverseze Oceanul si sa ajunga in regiunea Caraibilor, potrivit Gandul.info.


 
Ophelia a avansat oficial miercuri seara la stadiul de uragan, a anuntat Centrul National pentru Uragane.  Unele dintre rafalele de ploaie sunt asteptate sa loveasca Insulele Azore in acest sfarsit de saptamana. Totusi, traiectoria anticipata pentru Ophelia arata ca furtuna va ajunge aproape de Spania si Portugalia, cu toate ca, cel mai probabil, nu va atinge tarmul Peninsulei Iberice.
Meteorologii raman inca precauti.

În prezent, Uraganul Ophelia se află la circa 1.200 de kilometri sud-vest de Insulele Azore, aparţinând Portugaliei, şi se îndreaptă spre Europa cu viteza de 5 km/h, degajând rafale de vânt de până la 135 km/h, anunţă Centrul naţional pentru uragane (NHC) din SUA.

Ophelia este al zecelea uragan format în sezonul 2017 în Oceanul Atlantic.

Venirea unui uragan în Europa nu este o noutate. Potrivit datelor existente, Spania a fost afectată de uragane în anii 1842 şi 2005.

Mergi la SUS