Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Al treilea deces al unei persoane diagnosticate cu coronavirus. A fost transferat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi în urmă cu două zile. Starea sa de sănătate s-a agravat brusc

in ExtraNews de

Al treilea deces al unei persoane diagnosticate cu coronavirus a fost înregistrat duminică seară. Pacientul, un bărbat din Neamţ, în vârstă de 70 de ani, avea afecţiuni cronice preexistente.

”În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 şi în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.
Pacientul avea afecţiuni cronice preexistente, diabet, hipertensiune arterială.
Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, este omul de afaceri Vasile Ouatu, fost viceprimar al municipiului Piatra Neamţ, afirmă surse medicale. El suferea de afecţiuni cronice
În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

El a fost viceprimar al oraşului în perioada 2004-2008.

Vasile Ouatu a fost transferat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi în urmă cu două zile, fiind adus de la spitalul din Piatra Neamţ, după ce a fost confirmat cu coronavirus. Surse medicale afirmă că starea sa de sănătate s-a agravat brusc, el murind în cursul serii de duminică la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Miercuri, lui Vasile Ouatu i se deshise un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor” pentru că ar fi refuzat internarea şi alte investigaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ. Potrivit presei nemţene, Vasile Ouatu ar fi participat înainte de confirmarea infectării cu coronavirus la mai multe evenimente la localul din Piatra Neamţ pe care îl deţinea. Alte două persoane care au luat parte la acelaşi concurs de dans sportiv cu afaceristul au fost depistate pozitive cu coronavirus.

Omul de afaceri avea mai multe afecţiuni cronice, precum diabet şi hipertensiune arterială scrie adevarul.ro

Mergi la SUS