Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Afaceri urât mirositoare în Parlament. Hârtia igienică de 100.000 euro pare insuficientă

in Politic de

Un deputat USR acuză faptul că în Parlament, cheltuielile cu consumabile încep să aibă aerul unor afaceri cu iz dubios.

Conducerea instituției a anunțat că intenționează să achiziționeze în următoarea perioadă 116.000 euro pentru hârtie igienică și poroduse sanitare, dar deputatul Iulian Bulai se întreabă dacă aceste sume nu sunt cumva sifonate.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, Bulai arată că, la sfârșitul sesiunii parlamentare, în luna iunie, grupurile sanitare din incinta Palatului Parlamentului aveau în loc de hârtie igienică jumătăți de role de prosoape de bucătărie, chestiune pe care o reclamă ca fiind suspectă.

„Pe la mijlocul lui iunie am făcut aceste fotografii. Mai multe luni la rând am observat ca la mai multe bai din parlament hârtia igienica este de fapt un sul de șervețele tăiat in doua cu o foarfeca. Nu am vrut sa postez atunci nimic, chiar daca mi se părea tare ciudata chestia.

Nici acum nu imi cade bine sa postez asemena detalii, dar cred ca e groasa rău. Adică de undeva se scurg fie bani, fie produse, de am ajuns sa folosim suluri de hârtie tăiate in doua cu foarecul cand totusi la parlament se folosesc 116.000 de euro pentru hârtie igienica si produse sanitare.

Nu am nicio dovada, dar bănuiesc ca cineva umfla facturile sau pleacă acasă cu hârtia. E rușinos rău de tot. Daca am ajuns la nivelul acesta de mișmașuri mărunte, ce se întâmpla cu investițiile unde nu putem cuantifica si verifica direct achizițiile?”, se plânge parlamentarul USR.

Bulai spune că va pregăti o serie de interpelări pentru conducerile celor două camere pentru a primi mai multe lămuriri în legătură cu modul în care se folosesc sumele alocate în bugetul instituție pentru cheltuieli de întreținere.

Ultimile din

Mergi la SUS