Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Adio lăfăială pentru Liviu Dragnea! Predoiu l-a dat afară pe şeful Penitenciarelor!

in Politic de

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, l-a dat afară ăe şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, adus pe Tudorel Toader! Demiterea vine şi în contextul declanşat de învoirea acordată lui Liviu Dragnea!

Ministerul Justiţiei anunţa că astăzi, Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a semnat ordinul ministerial prin care a dispus încetarea împuternicirii domnului comisar-şef de poliţie penitenciară Cristian Pleşă în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi împuternicirea, începând cu data de 10.12.2019, a comisarului-şef de poliţie penitenciară Tiberiu F. Ungureanu în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru o perioadă de 1 an de la data numirii.

„Provocările aflate în fața Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sunt foarte mari din perspectiva reducerii supra-aglomerării şi a condiţiilor de detenţie, respectării drepturilor omului şi securităţii cetăţenilor, inclusiv din perspectiva problematicii condamnărilor suferite de România la CEDO din cauzele indicate mai sus. Acest context reclamă un management energic, profesionist şi orientat pe rezultate, în condiţii de stres financiar şi instituţional, în condiţiile unei presiuni de timp care ţine de aşteptările cetăţenilor.

Îmi exprim încrederea şi aşteptările ca proaspătul director împuternicit să facă faţă acestor aşteptări, graţie experienţei sale îndelungate în sistemul penitenciar şi a expertizei acumulate, atât în calitate de manager de penitenciar, cât şi de manager de sistem. Sunt, de asemenea, încrezător că va exista o colaborare loială şi onestă din partea managementului ANP faţă de Ministerul Justiţiei, în cadrul atribuţiilor legale ale fiecărei instituţii”, a declarat Ministrul Justiţiei, domnul Cătălin Predoiu.

Ultimile din

Mergi la SUS