Activitatea unui centru privat de dializă din Bucureşti a fost suspendată după confirmarea a 9 cazuri de infectare cu coronavirus

in ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat, după la unul din punctele de lucru au fost confirmate pozitiv la COVID 19 un număr de 9 persoane. DSP a dispus suspendarea activităţii centrului, fiind aplicată şi o amendă de 30.000 de lei.

Autorităţile au anunţat, miercuri, că la un punct de lcuru al unui centru privat de dializă din Bucureşti au fost confirmate 9 cazuri de infectare cu coronavirus.

”În punctul de lucru au fost prelevate un număr de 40 de probe. Pentru 20 de probe au fost primite rezultatele, 9 au fost confirmate pozitiv, restul de până la 40 de probe urmează să fie lucrate în centrele acreditate în perioada următoare. Mai mult, DSPM Bucureşti a verificat modul de funcţionare şi acreditare al celor 6 puncte de lucru ale centrului”, au transmis autorităţile.

Inspectorii sanitari au hotărât suspendarea activităţii Centrului de dializă -spitalizare de zi până la remedierea deficienţelor constatate.

Astfel, s-a constatat că unitatea nu respectă structura funcţională autorizată referiroare la numărul de paturi.

”Nu au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19:

– nu este asigurată o distanţă minimă corespunzatoare în spaţiul de aşteptare/recepţie pentru pacienţi

– personalul nu poartă echipament complet

-nu  se respectă procedurile şi protocoalele de lucru privind curăţenia şi dezinfecţia

– trajul pacienţilor se face în recepţie/aşteptare

– nu a fost efectuată dezinfecţia terminală după ce s-a ştiut de primul pacient confirmat”, au mai transmis autorităţile.

Unitatea a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30.000 lei pentru neinstiturea măsurilor Art 30 b , H.G.857/ 2011


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...