Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

7 RECORDURI românești 100%!

in Diverse de

Românii au recorduri. Diverse și inedite, după chipul și asemănarea nației. Unele din ele sunt fain-frumos înscrise în Guinnes Book/Cartea Recordurilor.

Oficialii de la Guinnes World Records au făcut de-a lungul timpului mai multe vizite în țara noastră pentru a omologa o serie de performanțe mondiale, care mai de care mai cu moț. De la oale imense de sarmale și gulaș, la adunări prin care conaționalii noștri și-au manifestat respectul față de valorile tradiționale.

Iată 7 recorduri mondiale trecute pe veșnicul răboj al Guinnes Book, de la Wall Street citire!

Cele mai multe sarmale gătite într-o singură oală: au cântărit 2.960 kg, au fost pregătite la Odorheiul secuiesc și mâncate de muuult, mai exact din 2014.

Cea mai mare oală de gulaș le-am smuls-o ungurilor din istorie, în 2007, la Baia Mare, când 7.200 de litri de carne-cartofi-paprika au fost omologate de reprezentanții Guinnes Book.

Cel mai lung cârnat a fost realizat la Ploiești în 2014 și era cam cât una din autostrăzile de glorie ale guvernului: 62,745 km!

Cea mai mare horă din lume a avut loc la Slatina, pe 24 ianuarie 2006, când, de ziua unirii lui Cuza, 13.828 de persoane au reușit să NU se calce pe bătături.

Cea mai mare adunare de oameni îmbrăcați în costume populare a pus Bistrița pe harta recordurilor, pe 14 mai 2017, odată cu cei 9.643 de purtători de ii, ilice și opinci.

Cel mai mare număr de scrisori primite într-o viață reprezintă un record deținut de Gabriel Antoniu Lavrincic, din Sălaj, care între 1987 și 1991, a primit în jur de 22.118 scrisori de la prietenii săi aflați în URSS. Mai mult ca sigur e și un record neomologat de scrisori citite de KGB în contul unei singure persoane!

Cel mai în vârstă pianist în activitate – regretata Cela Delavrancea, fiica cea mare a scriitorului Barbu Ștefănescu Delavrancea, nascută pe 15 decembrie 1887, care a avut şi o longevitate concertistică extraordinară, susținând-şi ultimul concert la vârsta de 103 ani!

Sursa: b1.ro

Ultimile din

Mergi la SUS