Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

675 de aleși ar putea scăpa de sentințele ANI, după o inițiativă a lui Florin Iordache

in Politic de

675 de parlamentari, primari, președinți de consilii județene și consilieri ar putea scăpa de sentințele Agenției Naționale de Integritate (ANI), în cazul în care acestea nu sunt definitive sau dacă nu au fost aplicate sancțiuni.

Ca urmare a proiectului de modificare a Legii ANI, propus de Florin Iordache, numeroși aleși ar putea scăpa de incompatibilități și conflicte de interese, scrie România Curată.

Printre aceștia se află și actualul ministru al Transporturilor, Felix Strole, găsit incomatibil în perioada în care era consilier local la Constanța, întrucât a deținut simultan și funcția de președinte al Consiliului de Administrație și director general al RaJA SA, regia locală de apă. El a atacat în instanță raportul ANI și a câștigat la Curtea de Apel Constanța, însă decizia nu este definitivă.

Totodată, ar putea beneficia de schimbarea legislativă și parlamentarii Şerban Mihăilescu, Liviu Harbuz, Steluţa Cătăniciu, Marin Anton, Hubert Thuma, Anghel Stanciu, Iulian Iancu, Ion Călin, Ion Mociolacă, Emanoil Savin, Cornel Resmeriţă şi foştii parlamentari William Brânză, Petru Călian, Mihăiţă Calimente, Cătălin Croitoru, Relu Fenechiu, Mircia Giurgiu, Laurenţiu Nistor, Daniel Oajdea sau Mădălin Voicu.
Printre foştii preşedinţi de consilii judeţene care ar putea să scape ca urmare a amendamentelor Iordache se numără Ion Călinoiu de la Gorj, Gheorghe Bunea Stancu de la Brăila şi Ioan Moloţ de la Hunedoara. Printre zecile de primari sau foşti primari care ar putea să beneficieze de anularea interdicţiilor sunt fostul edil din Galaţi, Marius Stan şi fostul viceprimar, actual edil în Constanţa, Decebal Făgădău, mai scrie România Curată.

Puteți vedea lista celor 675 de aleși pe site-ul România Curată.

Ultimile din

Mergi la SUS