Tudose și-a pierdut răbdarea! Șeful ANAF, chemat, din nou, la Guvern, după scandalul RISE Project

in Politic de

Premierul Mihai Tudose i-a chemat, vineri la Palatul Victoria, pe şeful ANAF, Bogdan Stan, şi pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru discuţii ce privesc gradul redus al colectării TVA, prim-ministrul fiind nemulţumit de acest lucru, au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale. Întâlnirea a fost programată iniţial pentru ora 9.30, însă a fost amânată pentru ora 14.30.

La şedinţă vor participa şi reprezentanţii Ministerului de Finanţe. Aceasta este a doua discuţie pe tema colectării TVA care are loc săptămâna aceasta.

„Avem în vedere înlocuirea tuturor celor care nu-şi fac treaba… Avem o întâlnire programată cu el azi ( cu Bogdan Stan – n.r.), este chemat să vedem despre ce este vorba în ograda domniei sale şi să vedem în ce măsură putem implementa repede acel punct din programul de guvernare cu splitarea TVA-ului”, a declarat Mihai Tudose în urmă cu câteva zile.

Un alt motiv pentru care șeful ANAF și ministrul de Finanțe au fost chemați la guvern ar putea fi scandalul RISEPROJECT.

Joi după-amiază, în redacţia RISE Project au descins doi inspectori ai Fiscului pentru un control inopinat. Jurnaliştii au făcut imediat legătură cu investigaţia pe care se pregăteau să o publice: un raport „Doi şi-un sfert” despre Tel Drum. Liviu Dragnea a emis un comunicat de presă în care a precizat că nu are nicio implicare în acest control, că e indignat, că are sentimentul că se încearcă compromiterea lui şi că le cere ministrului Funanţelor din şefului ANAF să explice public de ce acest control. Potrivit ANAF, controlul a fost făcut în urma unei sesizări.

La şedinţă vor participa şi reprezentanţii Ministerului de Finanţe. Aceasta este a doua discuţie pe tema colectării TVA care are loc săptămâna aceasta. „Avem în vedere înlocuirea tuturor celor care nu-şi fac treaba… Avem o întâlnire programată cu el azi ( cu Bogdan Stan – n.r.), este chemat să vedem despre ce este vorba în ograda domniei sale şi să vedem în ce măsură putem implementa repede acel punct din programul de guvernare cu splitarea TVA-ului”, a declarat Mihai Tudose în urmă cu câteva zile. Un alt motiv pentru care șeful ANAF și ministrul de Finanțe au fost chemați la guvern ar putea fi scandalul RISEPROJECT. Joi după-amiază, în redacţia RISE Project au descins doi inspectori ai Fiscului pentru un control inopinat. Jurnaliştii au făcut imediat legătură cu investigaţia pe care se pregăteau să o publice: un raport „Doi şi-un sfert” despre Tel Drum. Liviu Dragnea a emis un comunicat de presă în care a precizat că nu are nicio implicare în acest control, că e indignat, că are sentimentul că se încearcă compromiterea lui şi că le cere ministrului Funanţelor din şefului ANAF să explice public de ce acest control. Potrivit ANAF, controlul a fost făcut în urma unei sesizări.

SURSA: Realitatea.netLoading...