Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

TREI tipuri de aranjamente florale care pot fi duse la o înmormântare

in Diverse de

Decesul unei persoane dragi provoacă suferință în suflet. Este un moment regretabil, iar persoanele apropiate participă la întreaga ceremonie funerară, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe omul care le-a fost alături. Însă, atunci când te afli în această situație, depinzând de zona de proveniență, vor exista mai multe tradiții pe care le vei respecta la o înmormântare. O chestiune general valabilă reprezintă dăruirea unor flori sau a unor coroane funerare, un gest prin care îți poți arăta atât recunoștința, cât și respectul față de persoana care a murit. Aducerea coroanelor funerare datează încă din cele mai vechi timpuri, fiind unul dintre cele mai respectate tradiții în multe dintre culturile existente. În România, acest ritual funerar datează încă din secolul XIX. În acest sens, există mai multe tipuri de aranjamente florale pe care le poți duce la o ceremonie funerară.

Iată câteva modele de aranjamente florale pe care le poți duce la o înmormântare:

  • Există mai multe tipuri de aranjamente florale pe care le poți duce și depune la capelă sau în cimitir. De cele mai multe ori, sunt preferate aranjamentele naturale și colorate, iar acest gest reprezintă gratitudinea și respectul pe care le poți dărui persoanei dragi care a trecut în neființă. Depinzând de locul unde are loc ceremonia funerară, poți găsi aranjamente superbe care să lumineze evenimentul care, în esență, este unul trist. În acest sens, poți opta pentru coroane funerare în București pe care le poți regăsi la Californiaflowers.ro. Aranjamentele pot conține crini albi, crizanteme, cale, garoafe, sau trandafiri în diferite culori.
  • Pe de altă parte, dacă nu dorești să oferi flori naturale, atunci există posibilitatea de a duce și aranjamente artificiale. Poți opta pentru coroane, jerbe sau buchete cu flori confecționate din hârtie floristică din diferite nuanțe și mărimi. De exemplu, poți oferi o coroană cu garoafe, cale, crizanteme sau trandafiri construiți dintr-un astfel de tip de hârtie, dar care să ofere un efect vizual plăcut. Acestea pot fi depuse la capelă, atât în interior, cât și în exterior.
  • Un alt model de aranjament floral pe care îl poți duce la priveghiul unei persoane dragi este cel făcut din săpun. În ultimii ani, aranjamentele și buchetele de flori de săpun au devenit populare, iar acestea pot fi regăsite pe piață în multe culori, modele sau mărimi. Florile sunt ușor parfumate și artificiale.

Nu uita faptul că, de cele mai multe ori, există anumite tradiții sau cutume pe care trebuie să le respecți, depinzând de zona în care are loc atât priveghiul, cât și ceremonia funerară. În acest sens, îți poți arăta respectul și recunoștința față de persoana care a trecut în neființă prin mai multe modalități. Pe lângă coroanele funerare sau florile duse la mormânt sau capelă, în număr par, poți scrie și un mesaj pe panglica de la jerbă sau coroană prin care să îți arăți regretul. De asemenea, mai poți duce la o înmormântare sau priveghi lumânări, reprezentând un gest necesar prin care arăți faptul că ești aproape de sufletul defunctului.


Ultimile din

Mergi la SUS