Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Avertisment la cel mai înalt nivel. „Omenirea trăiește cel mai periculos moment la scara unei generații” Lumea sta pe un butoi cu pulbere.

in Sanatate de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

In prezent, omenirea a ajuns în cel mai periculos punct la scara unei generații, consideră Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Ambițiile nucleare ale Coreei de Nord, expansiunea terorismului islamist și visele miltiare ale Rusiei de a-și reclădi prestigiul sovietic în fosta regiune a URSS-ului sunt cele trei mari probe de foc care pot afecta lumea pe durata unei generații, a avertizat șeful NATO, potrivit publicației Newsweek.

Toate aceste pericole sunt cu atât mai complicate, cu cât au loc „în același timp”. „Avem proliferarea armelor de distrugere în masă în Coreea de Nord, avem teroriști, avem instabilitate și avem o Rusie mult mai agresivă. Este o lume mult mai periculoasă”, a afirmat Jens Stoltenberg în cadrul unei vizite făcute trupelor britanice staționate în Estonia.

Oficialul a adus în discuție și Zapad 2017, cel mai mare exercițiu al Rusiei de la sfârșitul Războiului Rece, care va debuta joi, 14 septembrie. Secretarul general al NATO a reluat mesajul îngrijorător cu referire la numărul real de trupe militare pe care Rusia îl va desfășura la granița baltică a Alianței Nord-Atlantice.

„Rusia a spus că vor fi sub 13.000. Ne-au informat la consiliul NATO-Rusia în urmă cu câteva săptămâni. Informația ne-a fost utilă, dar când Rusia zice că vor fi mai puțin 13.000 de trupe, nu întotdeauna să devodește să fie așa. Am văzut acest lucru la Zapad 2009 și 2013. Au participat mult mai multe trupe”, a subliniat Stoltenberg.

Experţi NATO estimează o mobilizare de peste 100.000 de soldaţi, după cum indică pregătirile de transport ale Rusiei. Sursa: digi24.ro


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS