Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

”Au avut un comportament animalic”. I-au rupt piciorul unui polițist aflat în misiune după care au filmat agonia acestuia

in Diverse de

Un agent de poliţie de la un post dintr-o localitate din județul Olt a fost internat la un spital din Bucureşti, cu piciorul rupt, după ce patru indivizi l-au bătut într-un mod care i-a oripilat pe anchetatori.

Trei dintre autorii agresiunii au ajuns în arest, iar al patrulea – minor – a fost plasat sub control judiciar, relatează realitateaoltului.ro.

Incidentul șocant s-a petrecut pe 26 octombrie 2017, în Spineni. Atunci, polițistul a fost chemat să aplaneze un scandal la o petrecere.

Patru petrecăreți însă, nu au fost fericiti de intervenție și l-au luat la bătaie pe polițist. Unul dintre agresori i-a rupt, pur şi simplu, piciorul polişistului.

Practic, polițistului îi atârna piciorul și a fost operat la un spital din București.

Potrivit ADEVARUL.ro, trei polişişti s-au deplasat în 26 octombrie 2017 la o locuința în localitatea Spineni, judeţul Olt, pentru a investiga o faptă semnalată prin serviciul unic de urgenţă 112 de vecinii unor cheflii. Familia Moroşu din localitate anunțase că vecinii lor dau cu pietre în locuinţă, că le distrug gardul şi încearcă să pătrundă peste ei, cu scopul de a-i agresa. Ajunşi la faţa locului, cei trei polițiști au luat legătura cu cetățenii care efectuaseră apelul al 112.

În timp ce aceştia le expuneau situaţia, din curtea unde se desfășura cheful au început să „curgă“ pietre asupra membrilor familiei Moroşu şi asupra poliţiştilor, fiind avariată maşina de poliţie. Doi dintre poliţişti au pătruns în curtea imobilului unde avea loc petrecerea, cu scopul de a-i linişti pe cheflii, aici identificând şapte persoane în stare de ebrietate, foarte agresive, care adresau ameninţări cu moartea şi injurii, atât poliţiştilor, cât şi vecinilor. Cele întâmplate, însă, nu mult mai târziu depăşesc imaginaţia. „În momentul în care ag. şef adj. Tudorică Dan şi ag. şef adj. Bobaru Constantin ieşeau din curtea imobilului cu numitul ungureanu Dorin Florinel, acesta a devenit agresiv, opunându-se la încătuşare şi a aplicat o lovitură cu piciorul drept în piciorul stâng al agentului de poliţie Bobaru Constantin, care a căzut la sol, fiindu-i fracturat piciorul.

După această lovitură, ceilalţi doi au protejat poliţistul rănit şi aflat în imposibilitate de a se deplasa, cele şapte persoane aflate în curtea imobilului şi care ieşiseră în faţa locuinţei adresând în mod repetat injurii la adresa poliţiştilor. Deşi au constatat starea gravă a poliţistului Bobaru Constantin, care acuza dureri insuportabile la piciorul stâng, numiţii Ungureanu Cosmin Ionuţ, B.M., Bituleanu Cosmin Alexandru şi Enciu Nicolae Alexandru nu au acordat ajutor acestuia şi nu au solicitat intervenţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă pentru îngrijiri medicale, continuând adresarea de injurii şi ameninţări cu moartea la adresa poliţiştilor până la sosirea echipajelor de intervenţie din cadrul SAS Olt“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, prin intermediul unui comnunicat de presă.

Nu doar că nu au sunat după ajutor, însă doi dintre făptaşi s-au apucat să filmeze agonia poliţiştului cu telefoanele mobile, având în intenţie să distribuie imaginile pe o reţea de socializare. La faţa locului au ajuns în ajutorul colegilor lor şi poliţişti de la Scorniceşti, care au anunţat faptele de ultraj şi procurorilor, astfel că cei patru făptaşi au fost duşi la audieri chiar în după-amiaza zilei de 26 octombrie 2017, iar în primele ore ale zilei următoare au fost reţinuţi, ulterior fiind prezentaţi judecătorului cu propunerea de arest preventiv.

Trei dintre aceştia, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, sunt în arest pentru 30 de zile, minorul B.M. fiind plasat sub control judiciar.

Luni, 30 octombrie 2017, au avut loc loc percheziţii informatice, telefoanele celor implicaţi fiind controlate în prezenţa proprietarilor acestora. Doi dintre ei au filmat minute bune agonia poliţistului şi încercarea disperată a colegilor acestuia de a-l apăra de agresori, până la sosirea celorlalţi poliţişti chemaţi în ajutor. Imaginile de mai jos, preluate de pe pagina de Facebook a Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual snppc.ro sunt

Polițist lovit de patru indivizi

Priviti cum isi bat unii joc de politistii din Romania! Detalii despre cele intamplate aici si ce au patit agresorii dupa acest incident aflati aici =>> https://wp.me/p8iZQx-e6fProcuror: „Rar am văzut asa ceva, un comportament animalic“; – Politistul agresat: " Jur ca folosesc armamentul din dotare".Sursa video: Pagina de Facebook snppc.ro

Posted by Romania Distribuie on 30 Octombrie 2017

Al doilea filmuleț extras dintr-unul din telefoanele agresorilor AICI

Rar am întâlnit aşa ceva, un comportament animalic. De altfel, agresorii au sfidat de la început organele judiciare“, a declarat procurorul de caz, Sorin Lia, care a menţionat că prezenţa de spirit a colegilor poliţistului rănit, tactul acestora, care au reuşit să-i calmeze pe făptaşi până la sosirea ajutoarelor, a făcut ca numărul victimelor să nu crească.  Doi dintre cei aflaţi în arest, aflaţi sub control judiciar într-un dosar de furt instrumentat în judeţul Argeş, aveau, de altfel, obligaţia de a nu lua legătura unul cu celălalt, pe care au încălcat-o.

Poliţistul, transportat iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, care a fost diagnosticat cu dublă fractură de gambă stângă – tibie şi peroneu, cu deplasarea ambelor oase, medicii legişti stabilind că va avea nevoie de cel puţin 120 de zile de îngrijiri medicale, a fost transferat ulterior la un spital din Capitală. Citeste mai multe pe adevarul.ro

(N.R.) In dreptul imaginilor postate de Sindicatul Național al Polițiștilor şi Personalului Contractual se cere Ministrului de Interne Carmen Dan: <<FSNPPC, prin președinte Dumitru COARNĂ, vă solicită în mod imperativ măsuri de protecție atât în ceea ce privește asistența juridică cât și gratuitatea asistenței medicale a polițistului parte vătămată!>>

Ultimile din

Mergi la SUS