Press "Enter" to skip to content

Zmeura, medicamentul gustos din pădure

   Cu o aromă deosebită şi un gust dulce-acrișor, zmeura are si nenumărate beneficii asupra sănătății. Este bogata in vitamine si minerale si are de 50 de ori mai multi antioxidanti decat capsunile. Zmeura are proprietăţi anticancerigene şi antimicrobiene şi este o sursă importantă de vitamina C, vitamina A, magneziu, fier, cupru şi calciu.


   Acest fruct cu miros plăcut şi cu o aromă inconfundabilă, conţine un procent foarte mare de antioxidanţi, de 50 de ori mai mult decât căpşunile, de trei ori mai mult decât kiwi şi de zece ori mai mult decât roşiile. Zmeura este indicată pentru oprirea dezvoltării celulelor canceroase şi a unor tumori la nivelul diverselor organe ale corpului, inclusiv colon. Studiile efectuate arată că persoanele care consumă frecvent zmeură au un risc mai scăzut de apariţie a cancerului decât persoanele care nu consumă aceste fructe.

   Zmeura poate fi consumată şi de către persoanele care sugferă de diabet, deoarece conţine foarte puţine zaharuri, care nu duc la creşteri notabile ale glicemiei. Mai mult, curele lungi cu zmeură stabilizează glicemia şi stimulează pancreasul. Antioxidanţii din zmeură protejează organismul de radicalii liberi care duc la apariţia îmbătrânirii premature a ţesuturilor, degenerarea ADN-ului şi apariţia diverselor afecţiuni caracteristice vârstei a treia.

   În perioada verii, fructele pot fi consumate în stare proaspătă, dar şi în unele preparate de casă, deosebit de gustoase şi hrănitoare ca dulceaţă, gem, peltea, jeleu, îngheţată, compoturi, siropuri.

   Cura cu zmeură durează 12 zile. Se consumă 200 – 300 de grame de fructe proaspete înainte de masă, pe stomacul gol. Beneficiile curei cu zmeura sunt evidente in scaderea colestrerolului, intensificarea metabolismului si normalizarea activitatii hormonale. (foto: C. Dumitru)

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO