Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ziua Mondială a oamenilor săraci, o nouă sărbătoare catolică, marcată printr-o slujbă specială oficiată duminică de Papa Francisc

in Extern/ExtraNews de

Suvernaul Pontif a oficiat duminică dimineața, la Vatican, o slujbă specială dedicată persoanelor sărace venite din toată Europa. Slujba la care au fost invitați patru mii de oameni săraci și nevoiași, însoțiți de voluntari din Italia, Franța, Spania, Bruxelles, Luxemburg și Polonia s-a ținut în bazilica Sfântul Petru.
 Ziua Mondială a săracilor va fi marcată în cea de-a 33-a zi de duminică a fiecărui an.
 La slujba ținută duminică, Suveranul Pontif a fost asistat de 12 persoane(săraci, oameni fără adăpost și refugiați).
 În predica ținută cu această ocazie, după citirea Evangheliei, frumos a spus Papa Francisc, că:”Săracii sunt cei care ne deschid drumul către Rai, sunt pașaportul nostru către paradis”. El a mai arătat că:”Este trist când creștinii se limitează la a urma regulile și a respecta poruncile, ca niște angajați ai Domnului și nu se implică activ în acte de caritate”.
 Papa a mai arătat că atunci „când ne depășim indiferența și, în numele lui Isus, dăm de la noi înșine pentru cel mai umil dintre frații Săi, suntem prietenii Săi buni și credincioși, cu care iubește să locuiască”.
 Suveranul Pontif a mai spus că este o datorie evanghelică să ne îngrijim de săraci și „să facem acest lucru nu numai dându-le pâine, ci și rupând împreună cu ei pâinea  Cuvântului lui Dumnezeu, care este adresat mai întâi acestora”.
 El a arătat astfel că „pentru a iubi pe cei săraci” trebuie să combatem atât sărăcia materială cât și pe cea spirituală și referindu-se la automulțumirea noastră că nu am greșit cu nimic, Papa a mai menționat că: „doar dacă nu facem rău, nu este suficient”.
  
Mergi la SUS