Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ziarele elvețiene fac comentarii acide despre Liviu Dragnea și referiri la fel de acide despre prestația premierului Viorica Dăncilă

in ExtraNews de

În perioada 29-31 mai 2018, președintele Camerei Deputaților, efectuează o vizită oficială în Elveția, la Berna, invitat fiind de președintele Consiliului Național al Confederației Elvețiene, Dominique de Buman.
Ziarele elvețiene fac comentarii acide la adresa liderului român.
Una dintre cele mai importante publicații elvețiene, Neue Zurcher Zeitung arată că: Dragnea este considerat unul dintre „baronii” României. Se mai arată că el a folosit în mod repetat puterea de guvernare a partidului său pentru obiective personale, iar momentul ales pentru vizită este unul nepotrivit, deoarece în țară, Liviu Dragnea, așteaptă pronunțarea unei sentințe într-un dosar în care a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.
Republik, o altă publicație elvețiană, numește vizita șefului Camerei Deputaților ca fiind:”Sosirea masculului alfa” și arată că: „Liviu Dragnea este un puternic politician român. Social-democratul condamnat anterior este acuzat de mai multe cazuri de corupție și dorește să submineze sistemul judiciar și să ofenseze mass-media independentă. Acum, vine în Elveția, la invitația președintelui Consiliului Național.
Tribune de Geneve arată că premierul care este în vizorul unei anchete a Oficiului european antifraudă, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în 2016 în dosarul Referendumului, a schimbat doi premieri asumându-și „prea multă libertate”. El a numit-o pe Viorica Dăncilă din cercul apropiaților săi și că:”Ea devine prima femeie premier a țării. De atunci, ea strălucește prin supunerea deplină față de șeful său dar și printr-o incompetență siderantă la acest nivel.”
(Foto:Hotnews)

Ultimile din

Mergi la SUS