Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vulcanul “Muntele lui Dumnezeu” din Tanzania poate erupe în orice clipă, avertizează oamenii de știință

in Extern/ExtraNews de

Vulcanul Ol Doinyo Lengai, cunoscut de poporul masai drept “Muntele lui Dumnezeu”, se înalță pe malul sudic al lacului Natron, în satul Engare Sero.
Vulcanul de 2.650(2.331) metri din Tanzania, poate erupe în orice secundă. Avertismentul oamenilor de știință care îl studiază, este că lava lui poate distruge unele dintre cele mai importante situri pentru istoria omenirii, deoarece este situat în apropierea lor. Într-un sit au fost descoperite urme ale omului datând de 3,5 milioane de ani, iar în altule au fost descoperite 400 de urme umane datând de 19.000 de ani.
Neobișnuitul vulcan, erupe cea mai “rece” și neagră lavă de pe Pămant, care atinge temperaturi de doar 510 °C(în timp ce temperatură medie degajată de ceilalți vulcani este de peste 1.000 °C).


Pentru a-i monitoriza activitatea și riscul de erupție, cercetătorii au amplasat anul trecut 5 senzori în jurul vulcanului.
Oamenii de știință au înregistrat în luna ianuarie a acestui an o înrăutățire a datelor, indicând faptul că activitatea în interiorul vulcanului s-a intensificat.

 


Ultimile din

Mergi la SUS