VREMEA în NOIEMBRIE. ANM a anunţat TEMPERATURI cum NU au fost în ULTIMELE DECENII

in Diverse de

Chiar dacă vremea din ultimele zile este nefavorabilă, caracterizată pe alocuri de vânt puternic, vijelii, ninsori viscolite și lapoviță, directorul ANM vorbește despre schimbări radicale ale vremii în luna noiembrie

Directorul executiv ANM, Florinela Georgescu, a declarat că luna noiembrie nu va fi aproape deloc friguroasă, ci din contră, temperaturile pot depăşi chiar şi 15 grade Celsius.
„De mâine, vremea este într-un proces de ameliorare. Precipitațiile vor fi mai puține, iar vântul va slăbi în intensitate. La munte este viscol. De acum ne putem aștepta ca precipitațiile să fie sub formă de lapoviță și ninsoare, cel puțin la munte (…) Diminețile vor fi foarte răcoroase. În depresiuni e posibil ca temperatura să scadă sub minus 5 grade. Vestea bună este că pe parcursul următoarelor zile, vor fi temperaturi din ce în ce mai ridicate. Este de așteptat ca dincolo de 3 noiembrie să avem un nou episod cu precipitații”, a spus Florinela Georgescu.

Totodată, ea a precizat că în luna noiembrie va fi mai cald decât a fost în ultimele decenii.

„Pe partea de sud a țării noastre, este posibil ca luna noiembrie să aibă o temperatură medie peste normele climatologice, mai cald decât a fost în ultimele decenii — în medie, temperaturi de peste 15 grade. În Capitală, vremea este în încălzire. Diminețile vor fi reci. După 3 noiembrie sunt așteptate schimbări ale climei. Iarna cu manifestările cela mai severe va fi în lunile ianuarie și februarie”, a menționat director executiv ANM, Florinela Georgescu.

https://www.facebook.com/undrea.sava/videos/1712705322133874/