Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vrei să-ți transformi pasiunea pentru design vestimentar într-o afacere? Iată ce trebuie să știi dacă vrei să-ți deschizi un atelier de croitorie

in Diverse de

Dacă ești atras domeniul vestimentar, îți place să creezi sau să modifici haine sau să lucrezi cu diferite țesături, atunci poți dulce această pasiune la un nivel superior, deschizându-ți propria afacere, mai ales că aceasta este o idee bună pe care ai putea să o dezvolți cu adevărat. Oamenii sunt mereu în căutare de croitori buni, de servicii de calitate de croitorie pentru ajustarea sau crearea propriilor haine, așa că poți fi tu acela care va oferi pieței toate acestea.

Trebuie doar să te hotărăști pe ce latură vrei să te axezi, iar mai apoi ideea ta poate să prindă contur.

Iată așadar ce trebuie să ai în vedere odată ce te hotărăști să-ți deschizi propriul atelier de croitorie 

  •  Fă-ți un plan de business

 

Orice afacere pentru a fi construită are nevoie de un plan care îți va ghida fiecare pas. Acesta poate cuprinde lucrurile pe care le vei realiza în următoarele 6 luni, 1 an sau chiar 10 ani. Însă, înainte de toate trebuie să-ți alegi o specializare în jurul căreia afacerea ta va fi pusă pe picioare – ce îmbrăcăminte vei modifica sau crea? Te vei axa pe costume? Rochii de mireasă? Rochii pentru copii sau pentru petrecere? 

 

Notează cheltuielile necesare, profitul pe care preconizezi că-l vei obține. Cheltuielile vor include chiria, rechizite de birou, unelte și echipamente, asigurări, cheltuieli de întreținere. Mai apoi stabilește tarifele, verifică câte colaborări ai putea avea, urmărește-ți competitorii și stabilește-ți obiective clare. 

  • Decide locația și numele brandului

 

Locația poate fi definitorie pentru succesul afacerii tale, de aceea trebuie să te asiguri că găsești un spațiu în care poți atrage cât mai mulți clienți. O zonă rezidențială poate fi cea mai bună variantă. Pe de altă parte poți opta pentru un spațiu în mall, frecventat zilnic de o mulțime de oameni, în special femei. Însă chiria și cheltuielile ridicate s-ar putea să fie tocmai în avantajul tău.

 

Când vine vorba de alegerea numelui, aceasta poate fi cea mai interesantă parte. Poți alege ceva care te reprezintă, numele copilului sau a unui designer celebru. Consultă-te cu prietenii și familia pentru a-l găsi pe cel potrivit. 

  • Asigură-te că afacerea va funcționa în mod legal

 

Pentru acest lucru vei avea nevoie de un contabil. Fă rost de toată documentația necesară și asigură-te că business-ul tău nu va fi deschis până nu vei pune totul la punct în ceea ce privește partea legală.

  • Fă rost de echipamentul necesar 

 

Pentru a deschide un atelier de croitorie în primul rând ai nevoie de o mașină de cusut profesională.Pe lângă asta mai ai nevoie de o masă mare pentru tăiere, rafturi pentru depozitarea materialelor, manechine diferite accesorii cum ar fi ac, ață, ruletă, fermoare și multe altele. Pe emidale.ro poți găsi o gamă variată de fermoare care îți vor fi de folos atât pentru eventuale modificări cât și pentru realizarea articolelor vestimentare. 

 

Important este că, în funcie de specificul afacerii tale, vei avea nevoie de instrumente diferite. De exemplu, dacă te axezi pe fuste, trebuie să ai la dispoziție materiale speciale, broderii, fermoare pentru fuste, nevoi diferite față de cele pentru costumele bărbătești. 

  • Angajează oamenii potriviți

 

În final trebuie să te asiguri că echipa ta va fi formată din profesioniști în domeniu. Poți alege pentru început să angajezi în regim part-time sau chiar să oferi posibilitatea lucrului de acasă. Dacă vei angaja începători, trebuie să le oferi acestora training-ul necesar pentru a te asigura ă vor realiza o muncă de calitate. 

 

În concluzie dacă vrei să-ți deschizi un atelier de croitorie, nu ar trebui să te oprească nimic. Trebuie doar să fii organizat, atent, precaut și să ai așteptări realiste. Pasiunea ta și implicarea te vor ajuta să-ți pui visul în aplicare.

credius.ro

 

Ultimile din

Mergi la SUS