Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vrei să renovezi cu bani puțini? Iată trei trucuri care te vor ajuta

in Sanatate de

Vine o zi în care îți dorești să schimbi aerul din locuința ta. Poate că te-ai plictisit de același decor. Sau poate vrei să eliberezi din spațiu și să te bucuri de mai multă lumină. Există și posibilitatea să îți dorești să scapi de grijile mobilierului defect și să vrei să te bucuri din nou de dulapuri care să funcționeze așa cum trebuie.

 

De foarte multe ori, în situațiile de acest fel, oamenii sunt tentați să ia măsuri radicale, precum înlocuirea mobilierului. Acțiunile de acest fel implică eforturi financiare considerabile și timp de așteptare destul de îndelungat. Tocmai de aceea, în acest articol vei putea descoperi câteva trucuri cu ajutorul cărora poți să formezi o strategie cu totul diferită. 

Trei idei pentru renovarea locuinței cu investiții minime

Orice casă are nevoie, din când în când, de o schimbare a aerului, așa cum se numește în mod popular procesul de renovare. Vopseaua de pe pereți, ușa de la intrare sau alte obiecte de mobilier necesită îmbunătățiri, din cauza uzurii sau a trecerii timpului. Pentru a evita investițiile majore în materiale și mână de lucru, iată care sunt cele mai bune trei trucuri.

  • Repară, în loc să înlocuiești

 

Mobilierul este o componentă a locuinței care poate să te împingă la cheltuieli destul de importante. Piesele de mobilier, indiferent de dimensiunea lor, costă. Este necesar să investești sume semnificative, dacă vrei mobilă de calitate, indiferent de încăperea pentru care este destinată aceasta. În cazul unei renovări, poți să apelezi și la reparații. 

 

Dacă te confrunți cu obiecte de mobilier ale căror uși nu se mai deschid corect, de pildă, poți să apelezi la accesorii pentru ușile de mobilier de la Oscardeko, pentru că acestea reprezintă adjuvanți de calitate, prin care poți reda mobilierului tău calitatea inițială. Tot ce trebuie să faci este să identifici corect accesoriile de care ai nevoie și să le aplici așa cum trebuie.

 

Pe lângă accesoriile pentru uși, mobilierul poate fi reîmprospătat și cu ajutorul elementelor precum autocolant, vopsea sau lac. Acestea pot fi aplicate pentru a schimba sau reda aspectul pieselor dintr-o locuință. 

  • Recondiționează parchetul 

 

Parchetul este un alt element foarte important dintr-o locuință. Îndeosebi parchetul modern este vulnerabil, deoarece se poate umfla. În aceste situații, pentru a evita schimbarea completă a parchetului dintr-o locuință, poți achiziționa plăci special pentru suprafața afectată de umflături. Acestea se pot monta cu ușurință, chiar de către tine.

 

În cazul în care ai acasă parchet clasic, din lemn masiv, schimbarea acestuia este de evitat. Calitatea unui astfel de parchet este remarcabilă, iar cea mai bună investiție pe care ai putea-o face este în recondiționarea sa. Un meseriaș din domeniu îl poate curăța și lăcui, iar rezultatul final va fi de-a dreptul uimitor. 

  • Vopsește gresia

 

Te-ai plictisit de gresia din hol sau bucătărie? Ar fi bună o schimbare totală, nu? Totuși, nu sună prea bine să chemi un meseriaș care să se apuce să dea jos gresia deja existentă și să monteze un model nou. Praful, cheltuiala multă și zilele sau chiar săptămânile întregi de disconfort sunt motive suficient de puternice pentru a evita o astfel de situație.

 

Mult mai înțelept ar fi să apelezi la vopsea specială pentru gresie. O poți aplica fără probleme chiar și tu. Nu este necesară pregătire avansată sau experiență. Îți trebuie doar câteva unelte utile, îndemânare și puțină răbdare. 

 

Acestea sunt cele trei trucuri la care poți apela pentru a scăpa de cheltuieli semnificative, atunci când vrei să îți renovezi locuința. Aplică-le și tu și bucură-te de o casă ca nouă! 

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS