Te-ai săturat să cauți pagini web cu rezultate de căutare irelevante? Vrei să devii mai eficient în găsirea informațiilor de care ai nevoie pe web? Dacă da, acest curs este pentru tine.
Acest curs video te va învăța cum să folosești Google ca un profesionist. Seth Goldin a dezvoltat acest curs. Seth folosește Google pentru a-l ajuta să dezvolte software de mulți ani și în prezent este student la CS – Universitatea Yale.
Acest curs descrie modul în care funcționează motorul de căutare și cum poți pune întrebările potrivite pentru a obține cele mai bune rezultate. De asemenea, descrie operatorii de căutare, care sunt comenzi speciale utilizate pentru a restrânge și personaliza rezultatele căutării. Pe parcursul cursului, vom întâlni operatori de căutare, operatori de potrivire, operatori de dată, operatori sursă, operatori booleeni și operatori in-(URL/titlu/text/ancoră).
Sunt descriși operatorii utilitari și modul de folosire a operatorilor pentru a obține rezultate mai bune la căutare. Pe lângă operatorii de căutare, sunt prezentate și alte funcții utile ale Google, cum ar fi Google Lens și căutarea de imagini.
De asemenea, sunt descrise motoare de căutare specializate care pot fi utile pentru anumite tipuri de informații. La final sunt prezentate comenzi rapide utile de la tastatură și câteva sfaturi și trucuri finale pentru a deveni un profesionist cu Google.
La finalul cursului, poți deveni un căutator competent, capabil să găsești rapid și ușor informațiile de care ai nevoie. Deci, să începem călătoria noastră pentru a deveni un profesionist Google!
În acest curs, Seth Goldin te va învăța cum să folosești Google ca un profesionist, cum să faci interogări perfecte, lucru care poate avea un impact enorm asupra eficienței și experienței generale.
Seth a folosit Google pentru a-l ajuta să dezvolte software de mulți ani și în prezent este student CS la Universitatea Yale.
Ești eficient în căutarea pe web, accesezi internetul în fiecare zi? După ce ai petrecut mult timp căutând, te consideri un profesionist în căutarea pe Google? Știai că poți forța Google să caute un anumit cuvânt sau o expresie punându-le între ghilimele duble? Ghilimelele sunt un operator de căutare extrem de puternic. Poate știai deja asta. În acest videoclip sunt prezentați mai mulți operatori. Căutarea este o abilitate care nu este predată în școală sau în taberele de pregătire. Inginerii se bazează foarte mult pe căutare, mai ales dacă își petrec o treime din timp căutând informații. Asta înseamnă că o mare parte din job înseamnă căutarea pe Google. Aș susține că este printre cele mai importante abilități pe care un programator le poate avea. Când ai de parcurs milioane de rezultate, le alegi pe cele mai relevante.
Realitatea este că nu vei ști întotdeauna totul. Vor apare erori de care nu îți vei da seama. Poate te decizi să înveți un nou limbaj de programare sau vrei să dezvolți o caracteristică. Garantez că dacă faci o căutare corectă pentru a găsi documentație și articole relevante, vei avea o productivitate și eficiență crescute, indiferent dacă ești sau nu un dezvoltator de software sau un cursant online. Motivul numărul unu pentru care oamenii nu reușesc să finalizeze programe precum cele disponibile pe freeCodeCamp este că se blochează și nu-și pot da seama de problema lor.
Internetul are aproape toate răspunsurile, dar trebuie să le poți găsi. În acest curs video, voi explica cum funcționează Google. Voi explica cum se formulează cele mai bune interogări, cuvintele cheie pentru întrebări și identificarea celor mai bune rezultate. Voi prezenta aproximativ 30 – 40 de operatori de căutare care îți vor duce căutările la nivelul următor, vei învăța cum să folosești acești operatori pentru a îmbunătăți căutările existente și, în loc să faci clic aleatoriu pe prima vizualizare din milioane de rezultate, vei putea găsi mai puține răspunsuri, dar de calitate superioară.
În timp ce informațiile din acest videoclip sunt concentrate pe Google, conform titlului, o mare parte din ele se pot aplica și altor motoare de căutare populare, cum ar fi Bing, DuckDuckGo, Baidu, Yahoo, Brave, Kagi și multe altele. Voi aborda, de asemenea, opțiuni de căutare mai specializate și alternative. Chiar dacă prezint doar câteva instrumente noi în căutare. acest videoclip ar putea avea un impact masiv asupra muncii de căutare.
Pentru că folosești mult căutarea pe net, nu mai fi un căutător pasiv pe web. Hai să începem.
Probabil că folosești Google foarte mult. Persoanele obișnuite fac 3-4 căutări Google pe zi. Programatorii sunt super utilizatori, căutând adesea între 2-20 de ori pe zi. Cu siguranță mă încadrez în acea tabără, deoarece există multe resurse minunate: Stack Overflow, resurse media, dev2 și, desigur, freeCodeCamp, care sunt accesibile printr-o simplă căutare.
De fapt, nu căutăm pe web, ci căutăm în indexul web al Google. Google este oarecum ca și o stație Hub care ne conectează cu toți din diferite locuri ale internetului, e un loc unde ne întâlnim. Pentru mulți oameni, internetul este Google și Facebook. Te voi ajuta să înțelegi cum funcționează căutarea Google în culise și de ce unele site-uri sunt afișate înaintea altora. Te pot ajuta să găsești mai eficient ceea ce dorești. Dacă ești deja familiarizat cu modul în care funcționează căutarea Google sau te interesează moduri în care poți formula interogări de căutare, nu ezita să treci la următoarea parte.