Vrei legume BIO? Iata 3 metode prin care vei fi sigur ca nu consumi alimente periculoase sanatatii!

in Diverse de

Din ce in ce mai multi romani sunt interesati de a-si asigura o hrana cat mai sanatoasa, lipsita de substante chimice, cu potential daunator, cum ar fi insecticide, ierbicide sau ingrasaminte chimice. O alegere perfecta in acest sens este reprezentata de consumarea legumelor bio, gustoase, pline de vitamine si minerale si fara prezenta unor substante daunatoare. Din pacate, aceasta optiune nu este intotdeauna usor de pus in practica, deoarece piesele si magazinele nu garanteaza mereu procurarea unor produse naturale, de buna calitate. 

Tot mai multe date si studii medicale arata ca substantele chimice, utilizate in agricultura, mai ales daca se abuzeaza de ele, ar putea dauna grav sanatatii umane pe termen mediu si lung. Cei preocupati de acest aspect au cateva solutii prin care se pot asigura ca pun pe masa legume cu adevarat bio, fara sa cheltuiasca sume impresionante. Aceste solutii sunt din ce in ce mai folosite, existand un trend clar in aceasta privinta, o intoarcere la vechile soiuri cultivate natural, la fel ca pe vremea bunicilor. 

Iata 3 solutii de obtinere a unor legume cu adevarat BIO!

  1. O prima varianta, potrivita pentru persoanele care locuiesc la sat sau pentru orasenii care au gradina proprie si spatiu suficient, este construirea unui solar propriu, in care sa cultive legumele dorite, avand astfel garantia ca nu contin substante chimice daunatoare. Cea mai buna idee este ridicarea unui solar din tevi metalice sudate, acoperit cu folie de plastic de buna calitate. Daca vrei sa oferi familiei tale alimente de calitate, descopera aici produse de top. Site-ul Tevi-laminate.ro pune la dispozitia clientilor interesati tevi din otel trase, din care se pot construi cu usurinta solarii de orice dimensiuni;
  2. Exista producatori traditionali, care folosesc vechile metode de cultivare a legumelor, prin utilizarea unor tratamente naturale, precum infuzia de urzici sau cea facuta din drojdie. Studiile au aratat ca aceste substante pot fi folosite in siguranta, iar legumele obtinute astfel sunt perfect sanatoase. Multi dintre acesti producatori prefera sa-si vanda produsele direct catre consumatori, prin oferirea unor cosuri saptamanale, care sa cuprinda o gama larga de legume si plante aromatice, de cea mai buna calitate si cu un gust deosebit. Un contract cu un astfel de producator este, asadar, o solutie perfecta pentru obtinerea calitatii cautate intr-un mod simplu si printr-o investitie rezonabila;
  3. Unii intreprinzatori au observat cererea de pe piata si au pus la punct afaceri in domeniul legumelor bio, de cele mai multe ori, produsele lor fiind gasite in mici magazine specializate, ce ofera o gama larga de produse de acest tip. Marfurile sunt certificate si testate periodic de institutii specializate ale statului roman, existand astfel garantia ca acestea nu contin substante chimice folosite in agricultura de masa. Chiar daca pretul lor este mai mare decat al celor obisnuite, cei mai multi clienti sunt de acord ca investitia in plus merita.

In concluzie, consumarea unor legume cu adevarat gustoase si sanatoase nu este atat de dificila pe cat ar crede unii, ci este un deziderat ce poate fi pus in practica de orice persoana care vrea sa tina departe orice boala.