Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vrei la mare? CFR a pus în circulaţie Trenurile Soarelui

in Sanatate de

   Începând de vineri, 9 iunie, intră în circulație Trenurile Soarelui, un program estival de transport al CFR Călători. Timp de trei luni, până la 10 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura legături din toată țara către Delta Dunării şi staţiunile de pe litoralul Mării Negre.

   CFR Călători a pregătit un program special al trenurilor pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii. Astfel, trenurile suplimentare vor fi introduse, treptat în circulaţie, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungită până la Constanța/ Mangalia și retur. De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din țară vor avea legături frecvente cu trenuri care circulă între Constanța și stațiuni.

Cu toate dificultățile cu care ne confruntăm din perpectiva asigurării capacităților de transport pentru preluarea traficului crescut din weekendurile și minivacanțele ultimelor luni, încercăm să optimizăm parcul activ și să luăm măsurile necesare pentru a răspunde nevoii de mobilitate a cât mai multor oameni și dorințelor acestora de a călători civilizat. Prin programul estival Trenurile Soarelui conectăm toate zonele ţării cu destinaţiile turistice de vară și sperăm să le aducem românilor vacanţa cât mai aproape”, a declarat Iosif Szentes, Director General CFR Călători.

   Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare și alte facilități. De asemenea, în unele vagoane din Trenurile Soarelui pasagerii pot beneficia de wifi gratuit și de servicii bar-bistro (înghețată, cafea, bauturi alcoolice și nealcoolice, snacks-uri).

   Astfel, o călătorie București – Constanța, fără reduceri, este 59,6 lei la tren IR. Dacă se achiziționează un bilet dus-întors călătorul beneficiază de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziționat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puțin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziționarea se face online.

   Trenurile Litoral, care circulă cu viteză sporită fără opriri intermediare între București Nord – Constanța și retur, ajung la destinație în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute.

   20 de trenuri vor pleca zilnic din București spre Constanța, 11 cu destinația Mangalia și cu opriri în toate stațiunile de pe Litoral. În intervalul orar 7:3010:30 cadența este de aproximativ un tren la fiecare 30 de minute, iar în intervalele orare 2:55-7:30 şi 13 -17 frecvența plecărilor este de aproximativ un tren pe oră.

   În cadrul programului Trenurile Soarelui mai sunt incluse şi Trenurile Tineretului (Sibiu PiteștiBucurești NordMangalia și retur care vor circula din 9 iunie ca trenuri InterRegio, cu tarife accesibile, de Regio. Plecarea din Sibiu este la ora 18:34, din Râmnicu Vâlcea la 21:05, din Piteşti la 00:55, din București Nord la 2:55, iar sosirea în Constanța la 6:05. În Mangalia ajunge la ora 7:53. Pentru întoarcere, trenul are plecare la 18:20 din Mangalia, la 20:10 din Constanța, la 23:15 din București Nord și cu sosire în Pitești la 01:13, în Râmnicu Vâlcea la 04:48 și în Sibiu la 07:20.

   Pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord – Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 întors) vor continua să circule între Medgidia și Tulcea. (foto: pagina facebook CFR Călători)


Ultimile din

Mergi la SUS