VOUCHERELE de vacanţă vin pe card în 2019. Se adaugă 10% spor de fidelitate. Decizia finală se ia marţi

in ExtraNews de

Comisia Paritară a CEO, care trebuia să se întrunească vineri, pe 12 aprilie, a fost amânată pentru săptămâna aceasta, liderii de sindicat spunând că negocierile vor avea loc marți.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Acest organism se va întruni să stabilească cuantumul voucherelor de vacanță, pe ordinea de zi fiind și acordarea sporului de fidelitate pentru toți salariații, lucru cerut de una dintre federațiile semnatare ale CCM. Acest spor reprezintă 10% din salariul tarifar, dar este primit doar de TESA, care nu are același tip de sporuri ca angajații din producție.

Urmare a ședinței AGEA, întrunite la sediul CEO din București, la care a fost prezent tot Directoratul, Comisia Paritară a fost amânată pentru săptămâna aceasta. În cadrul ședinței se va stabili cuantumul voucherelor de vacanță, conform legii, aceasta urmând să fie de 2080 de lei, pentru fiecare salariat.

Banii în cauză se vor da pe niște carduri, care vor fi activate de către beneficiari, ele urmând să fie valabile de la data activării un an de zile, spun reprezentanții salariaților. Acest lucru este prins în regulamentul de acordare a voucherelor realizat de comisia de negociere în acord cu administrația.

Situația acestor carduri ori a voucherelor în altă formă trebuie rezolvată până la finalul acestei luni, deoarece acest drept figurează în actul adițional la CCM.

Peste 13.000 de salariați vor beneficia de vouchere de vacanță.