Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vom avea cea mai grea iarnă din ultimii cinci ani! Cum va fi vremea în ianuarie şi februarie!

in ExtraNews

Vom avea cea mai grea iarnă din ultimii cinci ani!

Ianuarie

În ianuarie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de normal (-2,1 grade Celsius), exceptând centrul, nordul și nord-estul țării, unde vor fi, local, sub media climatologică.

Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare (media lunară pentru România în această lună este de 33,6 litri / mp; prin urmare, media va fi depășită).

Februarie

Temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a țării (- 1 grad C).

În luna februarie cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normalul climatologic (31,6 litri / mp) în regiunile sudice și estice și vor fi în general excedentare în rest.

„Fenomenele severe categoric nu vor lipsi. Vorbesc de viscole, posibile ninsori abundente și episoade de ger, acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor în România. În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece, este normal să fie și perioade în care temperaturile noaptea să scadă sub limita gerului, se cunoaşte faptul că în decembrie există o posibilitate foarte mare să apară perioade în care temperaturile să fie sub 20 de grade. Statistica ne arată că în medie, în luna decembrie, se poate să avem un episod de viscol, iar în ianuarie si februarie cel putin două viscole”, a declarat la Digi24 directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu.

Sursa: a1.ro

Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul? Inchide aici ↗↗↗
Mergi la SUS