Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vlad Petreanu despre ceea ce i s-a întâmplat românului cu plăcuțele de înmatriculare anti-PSD: „Abuzul este complet, evident premeditat, grosolan, pur și dur, ca pe vremea lui Ceaușescu, a lui Dej și a lui Groza”

in ExtraNews de

Românul cu plăcuțele de înmatriculare anti-PSD, Răzvan  Ștefănescu, marți seara, a declarat la postul Realitatea că polițiștii nu i-au dat o copie după procesul verbal pe care l-au întocmit când i-au suspendat permisul de conducere și i-au ridicat plăcuțele mașinii.
Vlad Petreanu, pe Petreanu.ro a comentat ceea ce i s-a întâmplat românului cu plăcuțele de înmatriculare anti-PSD:

„Adică, nu doar că Poliția n-a putut invoca niciun articol de lege pentru acțiunea punitivă față de dl. Ștefănescu, dar a comis abuzul cu o anume premeditare, astfel încât victimei să-i fie mult mai greu să-l conteste.
După cum știu mii de români care au trecut deja prin această experiență, ca să poți contesta o măsură aplicată de Poliția Rutieră trebuie să te referi, în contestație, la procesul verbal pe care l-ai primit când ai fost sancționat. Fără acest document, procedura se împotmolește în nămolul birocrației răuvoitoare a statului român. Totul devine relativ și la cheremul unor funcționari care nu sunt obligați să-ți facă dreptate.
Ieri, dl. Ștefănescu s-a dus cu avocatul la Poliție în încercarea de a afla mai multe despre acțiunea statului român împotriva lui. El era hotărât să depună o serie de reclamații și să-și ceară măcar permisul înapoi, ca să poată circula, având în vedere că nu există nicio prevedere în Codul Rutier care să justifice reținerea permisului în situația lui.
Agentul principal de la poliție care a conversat cu el a ridicat din umeri și i-a spus să întrebe „la procuratură”. Cunoaștem ping-pongul ăsta. Fără un proces verbal, fără documente care să dovedească abuzul la care a fost supus, Răzvan Ștefănescu a fost îmbrâncit într-o țară a nimănui, în care domnește arbitrariul, unde instituțiile care sunt plătite de cetățeni ca să reprezinte și să apere cetățenii, slujesc de fapt stăpâni imorali și necinstiți.
Cu dezvăluirea că polițiștii nu i-au dat dlui Ștefănescu nici măcar o copie după procesul verbal, abuzul este complet, evident premeditat, grosolan, pur și dur, ca pe vremea lui Ceaușescu, a lui Dej și a lui Groza.
Înjuri partidul? Faci mișto de conducători? Răspândești zvonuri? Are grijă partidul să regreți asta, că partidul deține statul și poate să-ți facă ce vrea! Cui o să te plângi?
Poliția nu poate fi decât o instituție care aplică legea. Poliția își pierde sensul și rațiunea de a exista când acționează în afara ei. O echipă de poliție care confiscă bunurile unui cetățean și-i interzice dreptul la circulație în afara vreunei justificări legale, doar la ordinul șefului de la partid, se transformă într-o bandă de tâlhari înarmați care atacă cetățenii pe stradă.
Aceasta este România pe care ne-o pregătesc dl. Dragnea și complicii lui.”

O întreagă tevatură care se putea evita ușor printr-o cerere de retragere a plăcuțelor cu mesaj anti- PSD făcută către autoritățile suedeze care au și făcut acest lucru, decizia intrând în vigoare cu data de 1 august 2018.
Mesajul oficialilor suedezi a fost: „Atunci când am fost informați că plăcuțele de înmatriculare pot fi percepute ca o ofensă, am decis să le retragem. Decizia a fost luată pe 25 iulie, iar numărul de înmatriculare nu mai este valabil începând cu 1 august.”

Ultimile din

Mergi la SUS