Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vizită NATO la Deveselu!

in ExtraNews/Politic de

   Adjunctul secretarului general al NATO pentru investiţii în domeniul apărării, Camille Grand, a vizitat Baza Militară 99 Deveselu, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

   Vizita oficialului NATO a avut loc în contextul misiunii de informare pe care Comitetul NATO pentru politică de apărare şi planificare pentru apărare antirachetă a efectuat-o în România, în perioada 27-29 martie. În timpul vizitei la Deveselu, bază militară care găzduiește sistemul antirachetă Aegis Ashore, delegația Comitetului NATO a apreciat eforturile făcute de România în operaţionalizarea facilității militare şi sprijinul oferit Statelor Unite ale Americii pentru punerea la dispoziţia Alianţei a capabilităţii de apărare împotriva rachetelor balistice.

   Camille Grand a subliniat importanţa acestei capabilităţi, considerată un reper important al legăturii transatlantice şi un excelent exemplu pe care NATO îl dă în privinţa adaptării la noile provocări. Concluziile au reiterat caracterul defensiv al sistemului găzduit de România şi destinat contracarării ameninţărilor balistice provenite din afara zonei euro – atlantice.(foto: mapn.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS