Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vizită istorică, prima după 1990! Patriarhul Daniel al României merge în vizită la Moscova

in ExtraNews de

Invitat de omologul său de la Moscova, Patriarul Daniel al România, va merge între 2-5 decembrie în vizită la Moscova, după ce Patriarhul Rusiei Kiril a vizitat recent Bucureștiul.

Este o vizită istorică, prima după 1990. Ultimul patriarh român care a fost la Moscova a fost Patriarhul Nicodim, în 1946.
Patriarhul Daniel va participa, alături de alți patriarhi și întâistătători, la aniversarea a 100 de ani de la restaurarea patriarhatului Bisericii Ruse, a anunțat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Cu această ocazie se va aniversa restabilirea Patriarhatului și întronizarea patriarhului Tihon și persecutarea Bisericii Ortodoxe în perioada regimului comunist.

„Nu este vorba despre o vizită bilaterală, ci de o vizită similară cu cea care a avut loc la București (a Patriarhului Kirill, n.r), în sensul că vor merge la Moscova mai mulți Întâistătători, Patriarhi ai Bisericilor Ortodoxe, pentru a fi alături cu ocazia acestui eveniment de mare importanță și anvergură pentru Biserica Ortodoxă rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu pentru TVR.

Sunt prevăzute întâlniri cu liderii Bisericii Ruse, în frunte cu patriarhul Kirill, și, foarte probabil, și cu președintele Vladimir Putin. Vizita a fost convenită după discuția din 26 octombrie dintre Întâistătătorii celor doua biserici. Ei au făcut schimburi de informații cu privire la problemele religioase și relațiile între cele doua biserici.

Sursa

Ultimile din

Mergi la SUS