Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vizită istorică, prima după 1990! Patriarhul Daniel al României merge în vizită la Moscova

in ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Invitat de omologul său de la Moscova, Patriarul Daniel al România, va merge între 2-5 decembrie în vizită la Moscova, după ce Patriarhul Rusiei Kiril a vizitat recent Bucureștiul.

Este o vizită istorică, prima după 1990. Ultimul patriarh român care a fost la Moscova a fost Patriarhul Nicodim, în 1946.
Patriarhul Daniel va participa, alături de alți patriarhi și întâistătători, la aniversarea a 100 de ani de la restaurarea patriarhatului Bisericii Ruse, a anunțat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Cu această ocazie se va aniversa restabilirea Patriarhatului și întronizarea patriarhului Tihon și persecutarea Bisericii Ortodoxe în perioada regimului comunist.

„Nu este vorba despre o vizită bilaterală, ci de o vizită similară cu cea care a avut loc la București (a Patriarhului Kirill, n.r), în sensul că vor merge la Moscova mai mulți Întâistătători, Patriarhi ai Bisericilor Ortodoxe, pentru a fi alături cu ocazia acestui eveniment de mare importanță și anvergură pentru Biserica Ortodoxă rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu pentru TVR.

Sunt prevăzute întâlniri cu liderii Bisericii Ruse, în frunte cu patriarhul Kirill, și, foarte probabil, și cu președintele Vladimir Putin. Vizita a fost convenită după discuția din 26 octombrie dintre Întâistătătorii celor doua biserici. Ei au făcut schimburi de informații cu privire la problemele religioase și relațiile între cele doua biserici.

Sursa


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS