Viorica Dăncilă, anunț de ULTIMA ORĂ. Închisoare PE VIAȚĂ pentru…

in Politic de

Viorica Dăncilă a vorbit în urmă cu scurt timp despre cazul crimelor de la Caracal. Premierul României a declarat că urmează să dea o Ordonanță de Urgență ca violatorii, criminalii și pedofilii să primească pedeapsa cu închisoarea pe viață.

Premierul României Viorica Dăncilă a făcut declarații despre cazul de la Caracal și a spus că după ce a demis din funcții mai multe persoane din instituții care s-au ocupat de crimele lui Gheorghe Dincă va lua și alte măsuri. Premierul a spus că vrea ca pedofilii, criminalii și violatorii să fie sancționați și pentru asta a instituit o Ordonanță de Urgență.

„Astăzi s-au împlinit 2 săptămâni de la primul apel al Alexandrei. Tragedia de la Caracal ne-a adus în față imaginea unei cruzimi inimaginabile, care ne-a arătat foarte limpede că împotriva criminalităţii trebuie să aducem un adevărat război. Ne-a arătat că trebuie să schimbăm legi, reguli, oameni din funcţii, atitudini. Nu am ezitat şi nu voi evita să fac aceste schimbări. Am demis întreaga conducere a instituţiilor responsabile şi pe toţi cei care au gestionat atât de greşit acest caz.”, a spus Viorica Dăncilă.

De asemenea, premierul a spus că au fost deschise anchete persoanelor care au greșit în cazul de la Caracal și în plus, persoanele care își bat joc de instituțiile pe care le reprezintă vor părăsii funcțiile. Viorica Dăncilă i-a îndemnat pe cetățeni să nu își piardă încrederea în autorități. „Sunt mulţi profesionişti şi oameni dedicați în acest sistem, să nu ne pierdem încrederea în ei şi instituţiile pe care le reprezintă.”, a mai declarat premierul.

Mihai Fifor va aduce propuneri pentru susținerea acestei OUG
„Simultan, am lansat în dezbatere publică un proiect de lege care aduce modificări esențiale pentru îmbunătățirea modului în care sunt căutate persoanele dispărute și felul în care se intervine pentru căutarea acestora.”, a completat Viorica Dăncilă, potrivit stirileprotv.ro.

Ministrul Justiției Mihai Fifor a declarat că va propune modificări ale acestei legi, inclusiv înăsprirea pedepselor în cazul violatorilor, pedofililor și criminalilor. De asemenea, Mihai Fifor a demarat o analiză în acest sens pentru a afla mai multe despre legislația penală în cazul infracțiunilor grave și foarte grave.