Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Vine o veste excelentă de la statul român pentru cetățeni. Legea Locuinței, în varianta ei schimbată

in ExtraNews de

Vine o veste excelentă de la statul român pentru cetățenii săi. Legea Locuinței, în varianta ei schimbată, îi va ajuta pe cei evacuați pentru că nu și-au mai plătit ratele creditului ipotecar. Aceștia ar putea cere o locuință de la stat, se arată în proiectul de act normativ promulgat recent, prin decret prezidențial.

Veste bună pentru români. Cum vor putea scăpa de evacuarea din locuințele pentru care nu și-au plătit ratele

Concret, e vorba de Legea Locuinței nr. 114/1996. Pentru a se putea aplica legea modificată, actul trebuie publicat în Monitorul Oficial.

Locuințele de sprijin se repartizează de către autoritățile administrației publice locale, care le-au cumpărat prin licitație publică, pe baza criteriilor stabilite anual prin hotărâre a consiliului local (…). De aceste locuințe pot beneficia persoanele și familiile care urmează a fi evacuate sau au fost evacuate prin proceduri de executare silită din locuințe, în urma neachitării obligațiilor derivate din contractele de credit ipotecar”, dispune legea.

Persoanele care urmează să fie evacuate în urma vânzării locuințelor prin licitație publică vor putea să scape de evacuare. Dacă autoritățile locale cumpără locuințele, foștii proprietari vor putea cere să stea în ele cu chirie. „Modificarea ar reglementa procedura conform căreia imobilele cumpărate de către autoritățile administrației publice locale ar putea fi transformate în locuințe de sprijin, urmând a fi date în chirie foștilor proprietari, evitând astfel evacuarea lor”, era lămurit în expunerea de motive ce a însoțit Legea nr. 143/2017 în forma sa de proiect, conform avocatnet.ro.

Ultimile din

Mergi la SUS