Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Videoul NASA care a șocat planeta! Au văzut ceva neobișnuit în apropierea Soarelui ce a perturbat semnalele GPS și radio

in Stiinta de

Potrivit NASA, Soarele a emis erupții de clasa X, cea mai intensă categorie de erupții, și a perturbat semnalele GPS și radio. Cea de-a doua erupție a fost evaluată ca X9.3 și a fost cea mai puternică din ultimul deceniu. Ca să-ți faci o idee despre intensitate, în 2003, a fost înregistrată una X28, cea mai puternică de până acum, după cum susține NASA. Ambele au fost detectate de Observatorul Dinamicilor Solare al NASA.

Cele două erupții au fost produse de pata solară 2673 și au perturbat puternic comunicațiile radio de pe Pământ. Astronomii nu erau siguri însă dacă aceste explozii de clasă X au produs și ejecții de masă, deoarece observatoarele folosite pentru a privi Soarele sunt în afara contactului cu Pământul. Asta până când au privit seara cerul și au văzut fenomenul produs după un astfel de eveniment: aurorele, conform Smithsonian.

Oameni de știință au avertizat în mod repetat că o furtună solară majoră ar putea afecta grav omenirea. Cea mai puternică de până acum s-a desfășurat în 1859 și a primit numele de evenimentul Carrington. Atunci, un val puternic de energie a lovit Terra și sistemele de telegraf din întreaga lume au fost afectate. Mai mult, documentele din birourile telegrafilor au luat foc. Dacă un astfel de eveniment ar fi în prezent, toți sateliții de pe orbita Pământului ar fi distruși, iar viețile astronauților ar fi în pericol.

În același timp, activitatea solară s-a diminuat atât de mult în ultimele decenii, încât unii cercetători cred că, în curând, ne vom confrunta cu un eveniment ”Little Ice Age”, similar cu cel care a dus la temperaturi mai scăzute la nivel global, la sfârșitul anilor 1700 și începutul anilor 1800.

Vezi ce fenomen nebun a surprins NASA!

Ultimile din

Mergi la SUS