Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Videoclip BIZAR: Doi militari chilieni surprind momentul în care un OZN eliberează în atmosferă o substanță NECUNOSCUTĂ

in Curiozitati de

Un videoclip excepțional, de 9 minute, filmat de doi militari chilieni, în care un OZN eliberează în atmosferă o substanță necunoscută, a fost făcut public de guvernul chilian, după doi ani de analize și studii asupra înregistrării.

Investigația a fost efectuată de CEFAA , agenția guvernamentală chiliană care investighează OZN-urile sau „fenomenele aeriene neidentificate (FAN)”. CEFAA este în subordinea Direcției Generale de Aeronautică Civilă (DGAC) și are mai multe comisii, formate din experți militari, tehnicieni și cercetători universitari din mai multe domenii. Niciunul dintre ei nu a putut explica ce anume este obiectul surprins cu camera de filmat dintr-un elicopter de cei doi ofițeri de marină experimentați.

Atunci când investigațiile pe care le desfășoară asupra cazurilor OZN sunt finalizate, iar evenimentele sunt catalogate drept FAN, agenția guvernului chilian face publice cazurile.

Generalul Ricardo Bermudez, directorul CEFAA pe perioada anchetei, a făcut următoarea afirmație în legătură cu acest obiect: „Nu știm ce a fost, dar știm ce nu a fost”, relatează Huffington Post. Iar „ce nu a fost” constă într-o listă lungă de explicații convenționale.

Puteți urmări înregistrarea video integrală pe pagina 3 a articolului.

Iată ce s-a întâmplat

La 11 noiembrie 2014, un elicopter militar chilian (Airbus Cougar AS-532) executa o misiune de rutină pe timp de zi pe linia țărmului, la vest de capitala Santiago. La bord se aflau pilotul, un căpitan de marină cu mulți ani de experiență, și un tehnician care testa o cameră video (model MX-15 HD Forward Looking Infra Red) folosită cel mai adesea pentru „operațiuni la altitudini medii de culegere de informații, supraveghere și recunoaștere”, potrivit descrierii de pe pagina de internet a producătorului.

Aparatul zbura la altitudinea de aproximativ 1.370 de metri, într-o zi senină, cu vizibilitate mazimă pe orizontală, iar temperatura afară era de 10 grade Celsius.

Era un strat de nori la peste 3.000 de metri înălțime. Elicopterul zbura cu viteza de 132 de noduri, aproximativ 244 de kilometri pe oră.

La ora 13:52, în timp ce filma terenul, tehnicianul a observat un obiect ciudat zburând spre partea stângă, peste ocean. Imediat, ambii militari l-au putut vedea cu ochiul liber. Au observat că viteza și altitudinea obiectului erau similare cu ale elicopterului și au apreciat că se afla la o distanță de 55-56 km. depărtare de ei. Se deplasa spre vest/nord-vest, potrivit căpitanului. Tehnicianul a îndreptat camera spre obiect și a început să îl filmeze în infra-roșu, pentru ca imaginea să fie mai clară.

Imediat după aceea, pilotul a contactat două stații radar – prima, aproape de coastă, iar a doua, stația principală a sistemului de control prin radar la sol din Santiago – pentru a raporta trafic necunoscut. Niciuna dintre stații nu a văzut obiectul pe radar, cu toate că ambele au detectat cu ușurință elicopterul, iar obiectul se  afla cu certitudine în raza lor de acțiune.

Controlorii de zbor au confirmat că niciun tip de trafic – civil sau militar – nu a fost detectat în zonă și că niciun aparat nu primise autorizație să zboare în perimetru. Nici radarul de la bordul elicopterului și nici cel cu care era dotată camera de filmat nu au detectat obiectul care se afla în raza vizuală a celor doi militari.

Pilotul a încercat de mai multe ori să comunice cu OZN-ul prin radio. Nu a primit niciun răspuns.

Tehnicianul a filmat obiectul timp de 9 minute și 12 secunde, în mare parte în infraroșu. Senzorul camerei produce video alb-negru, în care tonurile de negru, alb și gri indică temperatura. Infraroșul detectează căldura și, cu cât este mai fierbinte materialul filmat, cu atât mai întunecat apare în imagine.

Ofițerul a oprit camera când obiectul a dispărut în nori, iar echipa a trebuit să se întoarcă la bază.

Marina militară a predat imediat înregistrarea CEFAA, iar generalul Bermudez și expertul în chimie nucleară Mario Avila, membru în comitetul științific al CEFAA, i-a interogat pe cei doi ofițeri.

„Martorii m-au impresionat foarte tare. Erau profesioniști foarte bine pregătiți, cu mulți ani de experiență și erau siguri că ceea ce au văzut nu poate fi explicat”, a afirmat ulterior generalul Ricardo Bermudez.

De asemenea, cei doi ofițeri au întocmit rapoarte în scris atât pentru baza militară, cât și pentru CEFAA.

Căpitanul a afirmat că obiectul a fost „o structură plată, alungită” cu „două puncte de evacuare, dispuse în sens invers axei de mișcare”.

Tehnicianul a descris obiectul ca fiind „alb, cu o formă semi-ovală pe axa orizontală”.

Dar mai este un amănunt care face ca această înregistrare să fie cu totul unică: „În două momente diferite, a eliberat în atmosferă un gaz sau lichid cu amprentă termică foarte puternică”, a afirmat tehnicianul.

După aproximativ 8 minute de filmare, obiectul a eliberat în atmosferă un jet enorm în spatele său (văzut la calitate HD, pe video pare că volumul de fluid expulzat de obiect se amestecă cu norii).

Câteva secunde mai târziu, obiectul eliberează un nou volum de fluid.

În continuare sunt prezentate trei fragmente-cheie, în ordine cronologică. La finalul articolului este prezentată și înregistrarea integrală. Modurile IR și HD în care a fost filmat obiectul alternează din când în când. Este recomandat să urmăriți clipurile pe un monitor mare.

Primul video înfățișează obiectul în mișcare. A fost filmat atfel timp de aproape 8 minute, înainte de manevra spectaculoasă din următorul clip.

Acest clip surprinde evacuarea materialului fierbinte și îndepărtarea obiectului de fluidul eliberat în atmosferă.

A doua eliberare de material are loc la finalul acestei înregistrări:

În următorii doi ani, au avut loc cel puțin opt întâlniri la care au participat membrii comitetului științific al CEFAA, iar la unele dintre aceastea a participat și generalul care acum conduce DGAC (care înglobează CEFAA). Potrivit lui Jose Lay, șeful departamentului de relații internaționale al CEFAA, tonul general al întâlnirilor a fost de stupefacție: „Ce naiba este asta?”

„Ce naiba este asta?”

Nu s-a putut ajunge la nicio concluzie care să explice conținutul înregistrării. Toate teoriile propuse au fost invalidate de datele înregistrate.

Astrofizicianul Luis Barrera a pus și el la dispoziția comisiei mai multe rapoarte și analize ale înregistrării. Au participat un expert în imagini al Forțelor Aeriene, analistul foto și video Francois louange și colegi de-ai săi, din Franța; un meteorolog al Forțelor Aeriene din Chile; un inginer aeronautic al DGAC; un specialist în imagini digitale de la Muzeul Național de Aeronautică și Spațiu din Santiago și Mario Avial, specialist în chimie nucleară.

Au fost puse la dispoziția comisiei toate înregistrările radar, datele din satelit și detaliile despre traficul aerian din zona OZN-ului.

Analistul francez a fost de părere că obiectul a fost un aparat cu rază medie de zbor, îndreptându-se spre aeroportul din Santiago, și a concluzionat că fluidul eliberat în atmosferă era, cel mai probabil, apă reziduală. Și-a fundamentat speculațiile spunând că distanța dintre cele două duze fierbinți era similară cu distanța dintre cele două motoare ale avioanelor cu reacție cu rază medie de acțiune.

Citeste mai mult pe incredibila.ro


Ultimile din

CULTURA ZMEURULUI

Zmeurul este un semiarbust valoros care creste spontan in tara noastra dar
Mergi la SUS