Videochat de acasă versus videochat în studio: avantaje și dezavantaje

in Diverse de

Dacă ai decis că a venit momentul să faci o schimbare profesională și iei în considerare ideea de a deveni model de videochat, atunci cel mai probabil vei ajunge destul de repede și la etapa în care încerci să îți dai seama care variantă este cea mai potrivită pentru tine: videochat de acasă sau videochat în studio?

Ca în cazul oricărei alegeri, și aceasta trebuie făcută luând în considerare avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni în parte. Tocmai de aceea, în cele ce urmează ne-am propus să îți ușurăm munca de documentare și să îți prezentăm pe larg atât beneficiile, cât și părțile mai puțin bune ale fiecărei alternative.

Videochat de acasă: avantaje

Videochatul de acasă are, cel puțin la prima vedere, anumite avantaje. De exemplu, nu ești nevoită să împarți comisionul cu nimeni (toți banii pe care îi câștigi rămân ai tăi), poți să îți faci programul exact așa cum dorești pentru că nu lucrezi pentru o agenție sau pentru un studio, te bucuri de un job care se desfășoară în confortul propriei locuințe și iei singură toate deciziile, fără a mai fi nevoie să te consulți cu nimeni.

Deși la prima vedere toate aceste avantaje pot părea semnificative, atunci când iei în considerare și reversul medaliei – adică lista de dezavantaje – ajungi destul de repede la concluzia că videochatul în studio s-ar putea să fie o alternativă mult mai bună.

Videochat de acasă: dezavantaje

Așa cum aminteam mai sus, atunci când alegi varianta de a-ți desfășura activitatea din confortul propriei locuințe ai parte și de o serie de dezavantaje majore.

Un simplu exemplu în acest sens: un mediu neprofesionist, precum cel de acasă, duce la scăderea veniturilor pe care le poți încasa. Lipsa unei tehnologii performante (precum cea existentă într-un studio), lipsa decorurilor atractive și a unei echipe care să se asigure tot timpul că ai toate condițiile pentru a putea face performanță își vor face simțită prezența rapid.

De asemenea, dacă alegi să lucrezi de acasă nu vei mai putea separa viața personală de cea profesională și va trebui să iei în considerare ideea de a îi informa pe cei cu care locuiești că ești model de videochat.

În plus, în studiourile de videochat există o echipă de IT dedicată, care se îngrijește ca datele tale personale să fie permanent protejate. Un studio oferă, totodată, și posibilitatea de a avea un contract de muncă legal.

Videochat în studio: avantaje

Munca într-un studio de videochat vine la pachet cu o serie de avantaje care nu pot fi ignorate. Un studio îți va putea oferi toate elementele de care ai nevoie pentru a face încasări spectaculoase, începând cu o amenajare profesionistă a încăperii în care îți desfășori activitatea. Videochatul este o industrie preponderent vizuală, așa că decorul încăperii contează foarte mult pentru atragerea de noi membri.

Un studio de videochat îți oferă, de asemenea, posibilitatea de a putea folosi tehnologie de ultimă generație – camere ultra-performante, sisteme de lumini special create pentru a îți evidenția calitățile fizice și o echipă de profesioniști care se ocupă în permanență de imaginea ta.

Majoritatea studiourilor oferă ședințe de machiaj înainte de a intra în tură, așa că, dintr-un anumit punct de vedere, te vei simți ca un adevărat star. Tot într-un studio vei avea parte și de ședințe foto profesionale, precum și de o serie variată de traininguri care să te ajute să fii din ce în ce mai bună în ceea ce faci.

Un alt avantaj este posibilitatea unui contract de muncă legal, care îți oferă acces la toate avantajele de care are parte oricare alt angajat: vei putea avea o vechime în câmpul muncii, vei putea beneficia de asigurare medicală, de pensie, precum și de posibilitatea de a cere ajutor de șomaj, în cazul în care ți-ai putea pierde locul de muncă. Toate aceste lucruri nu sunt posibile atunci când alegi să lucrezi de acasă.

Ocazional, studiourile pot oferi și cazare persoanelor care decid să facă pasul către această industrie, însă se află în situația de a avea domiciliul într-un oraș de provincie. În plus, aproape toate studiourile de videochat din București sunt situate în zone ultra-centrale, așa că vei avea inclusiv posibilitatea de a te bucura de tot ce are de oferit o zonă intens tranzitată.

În ceea ce privește programul, acesta este, evident, foarte flexibil, astfel încât tu să poți să îți continui studiile sau să poți avea grijă de cel mic, în caz că ești și mămică.

Nu în ultimul rând, echipa unui studio de videochat îți va oferi consultanță gratuită în toate chestiunile care țin de administrarea câștigurilor tale. Vei putea să accesezi cele mai avantajoase împrumuturi, în cazul în care vei dori să îți cumperi o casă, vei putea învăța să îți investești banii inteligent, în cazul în care vei dori să îți creezi și câteva surse de venit pasiv etc.

Videochat în studio: dezavantaje

Dezavantajele alegerii unui studio de videochat nu sunt semnificative. Vorbim, în esență, de un singur mare dezavantaj: studioul va percepe un comision din munca ta. Însă, atunci când raportezi acel comision la beneficiile/avantajele oferite, rezultă că suma este una derizorie.

În plus, câștigurile pe care le vei avea într-un studio profesionist vor depăși de cel puțin câteva ori veniturile pe care le-ai obține pe cont propriu, așa că din acest punct de vedere am putea spune că acel comision încasat de agenție este pe deplin justificat, de vreme ce aceasta îți oferă toate condițiile necesare pentru a putea face performanță.

Concluzii

Așa cum ai văzut anterior, fiecare dintre cele două alternative are avantaje și dezavantaje pe care trebuie să le iei în calcul atunci când faci o alegere.

În general, atunci când trebuie să iei o decizie este întotdeauna bine să îți aloci timp pentru a te documenta temeinic și pentru a descoperi toate aspectele avantajoase și mai puțin avantajoase ale alternativelor pe care le iei în considerare.

O alegere foarte bine documentată are mult mai puține șanse de a fi neinspirată. La fel stau lucrurile și în acest caz: pentru unele persoane videochatul din confortul propriei locuințe se poate dovedi cea mai inspirată alternativă, în timp ce pentru alte persoane munca într-un studio videochat București va fi alegerea cea mai bună.

Orice ai alege, nu uita, însă, că dacă îți dorești un job cu beneficii majore pe toate planurile, atunci decizia ta nu poate să încline decât către o singură opțiune. Îți dorim succes!