VIDEO: Samsung Galaxy S8: preț, specificații, noutăți. Cum arată și ce are în plus

in Stiinta de

Samsung Galaxy S8, următorul flagship al producătorului asiatic, ar putea sosi mai devreme decât ne așteptam.

Data de lansare a noului Samsung Galaxy S8  29 martie 2017.

Telefonul vine în două variante de procesor,  cu Qualcomm Snapdragon 835 sau cu Exynos 8895, cel din urmă fiind, aparent, ușor mai puternic decât cel dintâi. Telefoanele vor fi dotate cu 4GB de RAM, conform ultimelor zvonuri apărute în piață, deși ar putea exista și o variantă de 6GB, disponibilă pentru piața din China.

Telefoanele vor avea diagonale de 5,8 inci (pentru Samsung Galaxy S8) și 6,2 inci (pentru Samsung Galaxy S8 Plus). De asemenea, raportul de aspect al ecranelor este unul nou, de 18,5:9, iar rezoluțiile sunt ușor atipice tocmai din această cauză. Camera foto principală va fi una de 12MP, iar cea secundară va avea un senzor de 8MP, numai bun pentru selfie-uri.

De la Galaxy S8 se aşteaptă să fie un dispozitiv care să aducă ceva nou în materie de design şi construcţie faţă de anii anteriori şi să nu aibă probleme de ordin tehnic sau de fiabilitate, relatează News.ro.

Ca şi în anii precedenţi, vor exista două modele: S8 şi S8+. Diferenţele dintre cele două dispozitive constau dimensiunea ecranului şi capacitatea bateriei.

Noul Galaxy S8, cu un ecran care acoperă cea mai mare parte a părţii frontale şi ramele foarte înguste care îl încadrează, se diferenţiază imediat de restul telefoanele existente în acest moment pe piaţă.

Ecranul lui Galaxy S8, numit de Samsung Infinity Display, ocupă 83% din suprafaţa telefonului.

S8 este primul smartphone Samsung care include noul asistent virtual al companiei Bixby. Acesta, conform oficialilor Samsung, nu este atât un asistent care să ofere informaţii, ci unul care să ajute utilizatorul în folosirea dispozitivului.

O altă noutate este Dex, o facilitate prin care telefonul poate fi folosit pe post de unitate centrală. Conectat la un monitor, acesta va putea fi folosit întocmai unui calculator, inclusiv cu ajutorul unei tastaturi şi al unui mouse.

Alături de deja tradiţionalul senzor de amprente, Galaxy S8 pune la dispoziţia utilizatorilor mai multe mijloace de securizare a accesului la telefon, aplicaţii şi conturi.

Ecranul poate fi deblocat acum prin scanarea feţei sau recunoaşterea irisului. Irisul va fi folosit ca metodă de autentificare inclusiv pentru logarea în conturile serviciilor online, ca alternativă la clasica parolă.

Pentru restricţionarea accesului la aplicaţii şi documente, utilizatorii vor putea apela la noul Secure Folder – un folder care poate fi accesat doar după o autentificare suplimentară.

Samsung Pass este un manager de parole pe bază de autentificare biometrică. Acesta va facilita accesarea serviciilor online prin autentificare biometrică (în acest caz scanarea parolei sau a irisului). Spre exemplu, vor putea accesa Facebook în urma scanării irisului, fără să completeze numele şi parola.

Ca şi în cazul generaţiei anterioare, Galaxy S8 a păstrat suportul pentru carduri de memorie şi rezistenţa la apă şi praf. De asemenea, a păstrat şi ieşirea audio de 3,5 mm, în ciuda celor care sperau ca Samsung să calce şi în această privinţă pe urmele Apple.

O facilitate interesantă este Dual Bluetooth, care permite folosirea a două perechi de căşti Bluetooth pentru a asculta la acelaşi telefon, fiecare dintre dispozitive putând regla volumul independent.

Specificații tehnice Galaxy S8:

Ecran: Super AMOLED de 5,8 inch, cu rezoluţie 1440×2960 pixeli;

Platformă: Snapdragon 835 / Exynos (în funcţie de regiune)

Memorie: 4 GB RAM, 64 GB spaţiu intern de stocare şi card de memorie de până la 256 GB

Cameră foto: 12 MP, f/1,7 / 8 MP, f/1,7

Baterie: 3.000 mAh

Galaxy S8+ diferă de modelul S8 prin ecranul de 6,2 inch şi capacitatea de 3.500 mAh a bateriei.

Atât Galaxy S8 şi S+ vor fi disponibile pentru precomenzi începând de joi, 30 martie. Acestea urmează să intre pe piaţă pe 21 aprilie.

https://www.youtube.com/watch?v=zWrmEy0lkWI&feature=youtu.be