Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

VIDEO: Nikola One, camionul care parcurge distanţe de până la 2000 km fără a fi realimentat, este dotat cu șase motoare!

in Diverse de

Americanii de la Elon Musk şi Tesla vor să construiască automobile electrice personale la scară industrială, însă o altă firmă s-a gândit să fabrice camioane dotate cu motoare tip hibrid, pentru care alimentarea se face atât cu energie electrică cât şi cu gaz natural. Nikola, o companie americană a dat publicităţii conceptul camionului ,,Nikola One”.

Vehiculul are puterea de a tracta  remorci cu o încărcătură de maximum 36 de tone, pe o distanţă de până la 1930 de kilometri.

Este dotat cu un sistem hibrid de stocare a combustibilului având o capacitate de aproximativ 680 de litri Gazul natural, folosit pe post de combustibil, care alimentează generatorul cu turbină, ce încarcă acumulatorul de 320 KWh. Bateria alimentează cele şase motoare pe care le are camionul, câte unul pentru fiecare roată.

Capacitatea unui singur motor este de 335 CP, iar în ansamblu, capacitatea sistemului de propulsie cu care este prevăzut camionul este de 2000 CP. La început, vehiculul va putea fi alimentat de la staţiile Nikola CNG din SUA. Pentru primele 5000 de comenzi de camioane, Nikola  le va asigura combustibil gratuit, în limita a 1.600.000 de kilometri parcurşi.

Cabina camionului concurează ca dotări cu cea a  Modelului 3 al lui Elon Musk. Are frigider şi congelator, aer condiţionat, un panou de bord de 10 inch, internet 4G LTE, Wi-Fi, parbriz panoramic, două paturi, cuptor cu microunde şi un televizor cu o diagonală de 42 inch .

,,Conducătorul auto ar putea sta în cabină, dispunând de toate facilităţile necesare, timp de o săptămână, fără a fi nevoie să realimenteze camionul”, ne asigură reprezentanţii companiei americane.

După teste, camionul va primi aprobarea de a circula pe şosele. Șoferii vor putea să controleze, în mod simultan, de la distanţă, până la cinci camioane, prin intermediul sistemului wireless conceput de Nikola.

S-ar putea rezolva problema lipsei şoferilor de camioane, dar şi pe cea a costurilor de transport.

Sursa: .descopera.ro

Ultimile din

Mergi la SUS