VIDEO. Momentul emoţionant când un copil revine la şcoală după 3 ani de luptă cu cancerul

in Diverse de

Un băiat în vârstă de 6 ani din Ohio, diagnosticat cu cancer în urmă cu trei ani, a revenit la şcoală după ce a terminat tratamentul de chimioterapie. Colegii l-au întâmpinat cu ovaţii, iar înregistrarea momentului a devenit virală pe internet.

În ultimii trei ani, John Oliver Zippay a ajuns rar la şcoală după ce, în 2016, a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută. Totuşi, pe 27 decembrie 2019 John a fost la ultima lui şedinţă de chimioterapie, iar după sărbători a revenit la şcoala din Newbury, Ohio, moment pe care colegii lui au avut grijă să îl facă deosebit.

Aceştia l-au întâmpinat pe John cu aplauze, felicitări şi urale, după cum se poate vedea într-un filmuleţ postat pe Facebook. John şi părinţii lui au aflat vestea cumplită în jurul Halloween-ului din 2016, când băiatul a căzut şi s-a lovit cu capul de cadrul patului, relatează CNN, citat de Mediafax. În urma consultului medical care a implicat şi analize de sânge, doctorul i-a sunat pe părinţi în miez de noapte, recomandându-le să-l ducă la camera de gardă.

„A fost un şoc puternic, atunci s-a pronunţat pentru prima oară cuvântul cancer. Am încremenit în momentul acela“, a explicat tatăl băiatului. Următorii trei ani au însemnat pentru John un lung şir de internări în spitale, de şedinţe de chimioterapie şi alte proceduri medicale. Pentru că tratamentul a venit la pachet cu o serie de efecte secundare, John nu a mai reuşit să facă anumite activităţi specifice pentru vârsta lui şi cu atât mai puţin să ajungă la şcoală constant.

„Clasa a fost atât de fericită că l-a văzut întorcându-se!”, a declarat Patrick Gannon, directorul şcolii catolice St. Helen, care a adăugat că băiatul nu a rămas însă în urmă cu materia predată. „Ne considerăm atât de norocoşi şi atât de binecuvântaţi! Am avut parte de atât de mult sprijin din partea familiei, prietenilor, membrilor comunităţii, ai şcolii şi personalului spitalului“, a mai spus tatăl copilului.